Cressen-koning roept chefs op om cressen te komen oogsten

Cressen-koning roept chefs op om cressen te komen oogsten

Cressen-koning Rob Baan van Koppert Cress ziet met lede ogen aan hoe zijn oogst nu niet kan worden verkocht nu de horeca is gesloten door de coronacrisis. Baan zet alles op alles om zijn cressen te laten verwerken. "Anders gooi ik het weg."

Rob Baan van Koppert Cress heeft de afgelopen dagen meerdere video’s op LinkedIn geplaatst waarin hij uitlegt wat je met een massa cressen kunt doen zonder het te hoeven weggooien. “We gaan chefs de kans geven om hiervan heel mooie producten te maken die zij deze zomer kunnen gaan gebruiken. Pesto’s, azijnen, blenderen met zout, prachtig.” Vervolgens zet hij de elektrische zaag in zijn veld met cressen. “Dit doet echt pijn. We zijn kapitaal aan het vernietigen op een verschrikkelijke manier van een prachtig product. Maar chefs kunnen dit gebruiken om de mooiste sauzen en andere producten van te maken.”

‘Kom producten maken’

Baan roept chefs op direct langs te komen. “Gebruik onze faciliteiten en techniek om er een mooi product van te maken. Anders gaat het de container in en dat vind ik te zonde voor woorden. Kom langs en maak er gebruik van en maak een mooie voorraad voor de zomer. Prachtige gerechten en goud voor niks, ja, voor de moeite.” Verder legt hij in de keuken uit hoe je er bewaarproducten zoals azijn van maakt met witte wijn, een hummus,  groenzout, roodzout, suiker, pesto’s, et cetera.



Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...