VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Trending in 2020

  • België14 dec. 19

    Trending in 2020: Product- en datakwaliteit gaan hand in hand in...

    Vanwege de onzekerheid over de Brexit stellen sommige voedingsbedrijven investeringen in nieuwe machines uit. Ze leggen zich toe op het optimaliseren van hun productieprocessen, zeggen Wouter Vandevyver en Tomaso Della Vedova, de industriemanagers Food & Beverage bij respectievelijk Endress+Hauser België/ Luxemburg en Nederland.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit13 dec. 19

    Trending in 2020: Kwaliteitszorg vraagt om multidisciplinaire aanpak

    Kwaliteitsmanagement stond ooit onderaan in het organogram van een levensmiddelenproducent. "Maar de kwaliteitsmanager schuift steeds verder op naar boven en zou wat Normec Foodcare betreft in een onafhankelijke staffunctie moeten zitten", vertelt Roger Nass.

  • Technologie & Techniek13 dec. 19

    Trending in 2020: Snelle oplevering nieuwbouw gewenst

    Advies- en ingenieursbureau Bilfinger Tebodin merkt de laatste jaren dat levensmiddelenproducenten hun producten steeds sneller op de markt willen brengen met een hoge leverbetrouwbaarheid en constante kwaliteit. "De vraag uit de markt dwingt tot een flexibeler productieproces en soms uitbreiding van de capaciteit. Bedrijven schakelen ons in om in korte tijd een advies te geven over de bouw- of uitbreidingsmogelijkheden", zegt Aart-Jan Smit.

  • Ingrediënt & Product13 dec. 19

    Trending in 2020: Weg met dat rokende frituurpannetje

    "Het rokende frituurpannetje in de schuur heeft zijn langste tijd gehad", zegt Paul Vos, directeur van De Korrel Beheer. "Consumenten kiezen steeds meer voor friet uit de oven of de airfryer. Dat is gezonder en daardoor hoeven ze die vieze frituurpan niet meer te gebruiken." De Korrel Beheer levert de coatings waarmee de friet in de oven en in de airfryer knapperig blijft.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit13 dec. 19

    Trending in 2020: Het werkgebied van de QA-manager verbreedt

    KTBA Compliance Group ziet de rol van de QA-manager steeds meer verschuiven naar die van een BA-manager, een Business Assurancemanager. "De QA-manager was voorheen primair verantwoordelijk voor de voedselveiligheid, het voldoen aan de wetgeving en de kwaliteit van het product, nu heeft hij als Business Assurancemanager een veel breder takenpakket, waarbij hij ook de verantwoordelijkheid draagt voor issues als bijvoorbeeld duurzaamheid, MVO, productintegriteit, milieu- of arbozorg", legt Geert-Jan Rens uit.

  • Technologie & Techniek13 dec. 19

    Trending in 2020: Afvalwater terugwinnen tot chemicaliënvrij koelwater

    In de voedingsmiddelenindustrie is een duidelijke verduurzaming zichtbaar op het gebied van watergebruik. "Waar de industrie om te koelen tot vandaag drinkwater vervuilde met chemicaliën en dat aan het eind van het traject weer loosde op een eigen of externe waterzuivering, zie je nu dat geïnvesteerd wordt in duurzame oplossingen", vertelt Mark Boeren.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit12 dec. 19

    Trending in 2020: Gevraagd en ongevraagd adviseren over kwaliteit

    Kwaliteitsmanagers hebben de laatste jaren veel meer op hun bordje gekregen, maar Arjo van den Berg vraagt zich af of ze dat niet aan zichzelf te danken hebben. "De kwaliteitsmanager moet weer terug naar zijn eigenlijke rol: het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de organisatie over kwaliteitszaken."

  • Technologie & Techniek12 dec. 19

    Trending in 2020: Product- en datakwaliteit gaan hand in hand

    Vanwege de onzekerheid over de Brexit stellen sommige voedingsbedrijven investeringen in nieuwe machines uit. Ze leggen zich toe op het optimaliseren van hun productieprocessen, zeggen Wouter Vandevyver en Tomaso Della Vedova, de industriemanagers Food & Beverage bij respectievelijk Endress+Hauser België/ Luxemburg en Nederland.

  • Technologie & Techniek12 dec. 19

    Trending in 2020: Steeds meer datagedreven beslissingen mogelijk

    Actemium komt als systeemintegrator bij veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en ziet dat er steeds meer kleine batches van producten geproduceerd worden. "De vraag uit de markt naar gepersonaliseerde producten of producten met speciale samenstellingen wordt steeds groter. Producenten moeten hun productieproces daarom steeds flexibeler inrichten om aan die vraag te kunnen blijven voldoen", zegt Stephan Verhofstadt.

  • Ingrediënt & Product12 dec. 19

    Trending in 2020: Veganproducten moeten op smaak gebracht worden

    "Bij Yama Products vinden we dat elke consument recht heeft op kwalitatief, gezond en lekker eten." Samen met haar klanten en leveranciers zorgt Yama ervoor dat - ondanks wenselijke en noodzakelijke aanpassingen in onze voeding - de smaak van producten op niveau blijft of gebracht wordt. "Wij zijn de umami-partner voor de levensmiddelenbranche", aldus Martijn Muijsers.

Meer artikelen

  1. Trending in 2020: Bioprotectie gaat strijd met voedselverspilling aan
  2. Trending in 2020: QA-manager moet weer terug naar zijn eigenlijke rol
  3. Trending in 2020: Consument wil weten waar zijn voeding vandaan komt
  1. Trending in 2020: Automatisch desinfecteren verlaagt risico op besmettingen in de productie
  2. Trending in 2020: Aardappelmarkt groeit jaarlijks met 4,4% (video)
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen