EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door
Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...
Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...
Bij het meten van aanwezigheid van pathogenen in de productieomgeving, schort het dikwijls aan de kwaliteit van omgevingsmonsterafnames. Hierbij een...
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...
Om met een omgevings- en pathogenen monitoringsprogramma toegevoegde waarde te kunnen bieden is het van belang dit met de juiste kwaliteit te...
Voedselfraude is een groot probleem in de voedingsindustrie en krijgt veel aandacht van autoriteiten over de hele wereld. Een onderzoeksproject van...
Voedingsmiddelenproducenten zijn volop bezig met het ontwikkelen en aanpassen van onder andere gezondere producten. Een trend die al even gaande is....
Nederland is nauw betrokken bij het opstellen van een internationale normenreeks over 'challenge testen'. Het gaat dan over micro-organismen in de...
In Listeria-studies en bij productontwikkeling wordt vaak gebruik gemaakt van het Food Spoilage and Safety Predictor (FSSP) 4.0 model. Welke analyses...
Een jonge vrouw kreeg in november 2020 een anafylactische reactie na het eten van een roggebroodje. De vrouw wist dat ze een lupine-allergie had,...
Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de E. coli-bacterie? Hoe vaak en waar komt E. coli voor in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe zit het met...