1. Voor abonneesEen plantaardig eiwitproduct zonder soja of methylcellulose? Vivera probeert het met Protein Bites
  2. Voor abonneesStartup Vivici maakt wei-eiwit via precisiefermentatie: 'We willen gezondheidsbewuste en duurzame consument aanspreken'
  3. Nationale week zonder vlees & zuivel in maart focust extra op Noord-Nederland
  4. Vleesbenamingen op Franse vegetarische producten toch toegestaan in Frankrijk
  5. Oprichter Willicroft verkoopt na moeilijk jaar: 'opschalen in plantaardig is lastig'
  6. Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire manier om de peulvrucht aan te bieden'
  7. Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar bepalend zijn
  8. Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een hoog eiwitgehalte (met goede smaak)
  9. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  10. Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)
  11. Na Lidl komt ook supermarkt Dirk met hybride vleesproducten
  12. Komst 'bloedende' plantaardige burger stap dichterbij na goedkeuring EFSA: Nederlandse producenten zijn nog voorzichtig
  13. Europees Hof: 'Verbod vleesnamen voor plantaardige producten niet toegestaan'
  14. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  15. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  1. Upfield verandert naam naar Flora Food Group
  2. Vezeltechnologie biedt alternatief voor getextureerde plantaardige eiwitten
  3. Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder verfijnde grondstoffen
  4. Vleesvervangers vervangen vooral vlees in catering en horeca
  5. 4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om deze te overwinnen
  6. Ook Picnic en Spar maken werk van minder dierlijk en meer plantaardig
  7. Verkoop zuivelalternatieven keldert: oneerlijke concurrentie door verbruiksbelasting?
  8. Expert: 'Kweekvlees wordt ingrediënt van plantaardige alternatieven om smaak en kosten te verbeteren'
  9. 'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)
  10. Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront
  11. Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'
  12. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  13. Voor abonneesNZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we zuivel juist hard nodig'
  14. Voor abonneesEiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart
  15. Schouten stapt in vleesvervangers van mycoproteïne