Column Simone Hertzberger: Waarheden kloppen niet meer
COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder...
COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder...
UPDATE MEI 2023 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in dit artikel inzichten in opvattingen en afwegingen rondom monitoring,...
COLUMN - We dachten kortgeleden nog dat uitbraken door Listeria en Salmonella alleen werden veroorzaakt door van buiten komende bacteriën. Bacteriën...
Bacillus cereus veroorzaakte in 2020 in Europa het grootste aantal uitbraken door voedselvergiftiging. Tijd om deze bacterie in dit On Topic-artikel...
Een door een ILVO-VUB onderzoekster ontwikkelde nieuwe DNA-gebaseerde analysetechniek die bederforganismen in voeding detecteert die met klassieke...
De Chilled Food Association (CFA), een organisatie in Groot-Brittannië met expertise over levensmiddelenmicrobiologie en voedselveiligheid, sprak...
Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de Salmonella-bacterie.? Hoe vaak en waar komt Salmonella voor in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe zit...
Wat is Hepatitis E en waar komt dit virus vandaan? In hoeverre is Hepatitis E een opkomend voedselveiligheidsrisico te noemen? Hoe vaak en waar komt...
Recent onderzoek van Normec Foodcare toont aan dat een Listeriabesmetting een bedrijfsrisico vormt dat veel groter is dan het probleem van de...
Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de E. coli-bacterie? Hoe vaak en waar komt E. coli voor in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe zit het met...