VMT webinar CSRD in food: zijn data en digitalisering de redding?

VMT webinar CSRD in food: zijn data en digitalisering de redding?

Met de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) per 2024, staat de voedingsindustrie voor een flinke verduurzamingsuitdaging. Wat komt er allemaal op de bedrijven af? In hoeverre bieden data en digitalisering de uitkomst? Een gratis webinar op 13 juni geeft je de ins- en outs.

Een hot topic op de agenda van veel voedings- en drankenbedrijven: Duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat 87% van deze bedrijven vindt dat zij al een aanzienlijke inspanning leveren om duurzamer te worden. Een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 40% aangaf dat duurzaamheid een prioriteit was voor hun bedrijf. En dat is interessant! Met o.a. de introductie van de CSRD-wetgeving is er nog genoeg werk aan de winkel. De lat ligt hoog. 

Meld je aan voor de webinar

Want wat gebeurt er nu in de markt, waar kan digitalisering een toegevoegde waarde leveren en welke volgende stappen kan jouw bedrijf zetten om duurzamer te worden?

We gaan op 13 juni aan tafel met twee deskundige sprekers op dit gebied: Marcel Lambregts van Rabobank en Joris Kolff van Aptean. Zij delen inzichten en best practices op basis van onderzoek en praktijkervaringen. Want volgens Rabobank moet de voedselproductie verder verduurzamen om ons land in 2050 volledig circulair te krijgen.

Waarom deelnemen?

Tijdens het webinar krijg je meer inzicht in de volgende vraagstukken:

  • Welke duurzaamheidsontwikkelingen (o.a. CSRD-wetgeving) vinden er plaats?
  • Wat zijn de redenen waarom bedrijven investeren in duurzaamheid?
  • Waarom zijn technologie en data onmisbaar om het verschil te kunnen maken?
  • Wat is jouw volgende stap? Best practices, advies en tips!

Ontdek op 13 juni welke kleine stappen je als bedrijf al kunt nemen, en hoe digitalisering kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Meld je nu aan voor het webinar.

Datum: 13 juni 2024
Tijd: 10.30 – 11.10 uur

Belgische recalls en waarschuwingen juni: metaal in tofu

Belgische recalls en waarschuwingen juni: metaal in tofu

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van juni. De laatste wapenfeiten: metaaldeeltjes in tofu, salmonella in...

Met een pubquiz over voedselveiligheid werd de Food Safety Week bij Tony's Chocolonely besloten.

Hoe Tony's Chocolonely het hele hoofdkantoor liet warmlopen voor...

Vrijdag 7 juni was het World Food Safety Day. "Daar moeten we iets mee", dacht het Quality & Food Safety-team van Tony's Chocolonely. Maar die dag...

Nederlandse recalls en waarschuwingen juni: mogelijk metaaldeeltjes in ingrediënt tofu

Nederlandse recalls en waarschuwingen juni: mogelijk metaaldeeltjes...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van juni. De laatste wapenfeiten: metaaldeeltjes in ingrediënt van tofu,...

Young QA: '100 procent voldoen aan de eisen, hoe doe je dat?'

Young QA: '100 procent voldoen aan de eisen, hoe doe je dat?'

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.

Eurofins helpt bij de juiste bereidingswijze op het etiket

Eurofins helpt bij de juiste bereidingswijze op het etiket

Je kent het wellicht wel. je volgt keurig de bereidingswijze op de verpakking van een product, maar toch is het na bereiding nog half koud, niet gaar...

foto: shutterstock

E.coli-uitbraak veroorzaakt meer dan 100 zieken

Meer dan 100 mensen zijn ziek geworden door een uitbraak met E.coli in het Verenigd Koninkrijk (VK). Whole Genome Sequencing (WGS) wijst uit dat het...

Update over de uitbraak van E. coli in walnoten

Update over de uitbraak van E. coli in walnoten

Uit onderzoeksgegevens blijkt dat biologische walnoten van Gibson Farms mogelijk besmet waren met pathogene E. coli en twaalf mensen ziek maakte.

Safe met Roos: toffe plantaardige innovaties, maar hoe tackel je nieuwe risico's

Safe met Roos: toffe plantaardige innovaties, maar hoe tackel je...

Na jaren van lijnextensies zijn bedrijven volop aan het innoveren en upcyclen. Duurzaamheid en de switch naar meer plantaardig, verlegt de grens van...