VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine - 2006

  • Algemeen15 dec. 06

    Waarde of waarden voor je geld?

    Het huidige paradigma van voedselproductie en consumentisme schept conflicten waar de sturende krachten achter de voedingsmiddelenproductie geen antwoord op hebben, meent politiek wetenschapper Tim Lang van City University of London. Ethisch consumentisme is volgens hem de sleutel.

  • Algemeen15 dec. 06

    Kennis vergaren door te doen

    Studenten leren uit boeken en lopen op gezette tijden stage. In het (V)MBO bevalt deze methode steeds minder. Als tegentrend worden nieuwe leermethoden ontwikkeld en beproefd. Een voorbeeld is de Leerfabriek BV in Ede. In dit artikel worden de leermethoden van MBO (Leerfabriek) en HBO (HAS) vergeleken.

  • Algemeen15 dec. 06

    Grondstoffen duurzaam en efficiënt gebruiken

    Met microzeven kan de technologie voor het fractioneren van melk in losse ingrediënten grote sprongen maken. Tegelijk verbetert Campina het voederregime voor koeien om op een natuurlijker manier melk met meer omega-3-vetzuren te maken. Verschillende wegen leiden naar Rome.

  • Algemeen15 dec. 06

    Bon Sial

    Meer dan 140.000 bezoekers en ruim 5.300 standhouders uit alle delen van de wereld vonden eind oktober hun weg naar de Sial in Parijs. Zij werden getrakteerd op een overzicht van trends en innovatieve producten. Gezond, genieten en gemak voerden daarbij de boventoon. Groenten en fruit vormden een belangrijke inspiratiebron voor productontwikkelaars en studenten van een Franse kunstopleiding.

  • Algemeen15 dec. 06

    De proef op de som

    Wie wil weten hoe hij gezonder kan eten heeft verschillende informatiebronnen tot zijn beschikking. Goede oude bekende is de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Piepjong en veel minder bekend is de persoonlijke DNA- en lifestyle-assessment. Een VMT-redacteur nam de proef op de som en ontdekte wat oud en nieuw te bieden hebben.

  • Algemeen15 dec. 06

    Listeriose is beheersbaar

    Begin 2006 werden de nieuwe EU-verordeningen voor de voedselveiligheid van kracht. Daarin zijn voor het eerst wettelijke eisen gesteld voor Listeria monocytogenes in voedingsmiddelen die kant en klaar worden geconsumeerd. Waarom is deze normering ingevoerd?

  • Algemeen15 dec. 06

    VMT Food Event focust op samenwerking en innovatie

    VMT Food Event is het nieuwe evenement voor de totale voedingsmiddelenbranche. Begin maart 2007 organiseert VMT dit evenement voor de eerste maal in Nieuwegein. Food Event omvat een tweedaags congres en vakbeurs. Naast informatieoverdracht is contacten leggen een belangrijk aspect op dit jaarlijkse ontmoetingspunt voor de sector. Nieuwe ideeën en samenwerken zijn immers sleutels tot succes.

  • Algemeen15 dec. 06

    Trends en tegentrends

    Eten is niet meer wat het eeuwenlang geweest is. Fabrikanten proberen in te spelen op trends. Omdat elke trend zijn tegentrend oproept is het niet moeilijk te voorspellen wat er 'in de toekomst' gaat gebeuren. De trendwatcher hoeft eigenlijk alleen nog maar te vertellen wanneer die toekomst begint.

  • Algemeen15 dec. 06

    Bedrijfsleven moet zich concentreren op HACCP

    Over de risicoanalyse bestaat veel verwarring, zowel over de definitie als de inhoud ervan. Reden voor VMT om over dit onderwerp een bijeenkomst te organiseren. Risicoanalyse is voor overheden en bedrijven moeten zich focussen op het HACCP-plan en de gevarenidentificatie daarin, was een de verduidelijkende conclusies van deze dag.

  • Algemeen1 dec. 06

    'VWA moet motiveren en adviseren'

    De Voedsel en Waren Autoriteit moet bij het opleggen van een bestuurlijke boete voor overtreding van een vage norm haar standpunt extra motiveren. In dergelijke gevallen is er zelfs sprake van een soort adviesplicht, zo valt op te maken uit een recente uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven.

Meer artikelen

  1. Wit bulkproduct wordt weer goud
  2. Specificaties, meer last dan lust?
  3. Hoe rekbaar is het merk?
  4. Listeriose is beheersbaar
  5. Roadmap MicroNano wijst de weg
  6. Kwantitatieve risicobeoordeling van voedselallergenen
  7. Slim instrumentarium voor voedingslabs
  8. De kunst van verleiden
  9. 'De markt is rijp voor kwaliteitsproducten'
  10. Grensverleggend eten
  11. De koelkast van Oscar Leker
  12. Gemaksvoeding vast onderdeel Europese keuken
  13. Alle groenten in één boodschap?
  14. Pulsed Electric Field-pasteurisatie in een microreactor
  15. Grenzen verleggen leidt tot innovatie
  1. Verpakking moet traceerbaar zijn
  2. Conserveermiddelen (2)
  3. Passie en avontuur in KleinsteSoepFabriek
  4. Diervoedersector past GMP+ opnieuw aan
  5. MKB-maatwerk tijdens Makropak
  6. 'Stiekem hoop ik op een stukje laaghangend fruit'
  7. Bacteriële toxines onder de loep
  8. Opleiding voor Business Creators
  9. Eetlustremmend en cholesterolverlagend
  10. De koelkast van Johan van der Horst
  11. Nieuw in het schap
  12. Gefrituurde sprinkhanen
  13. De macht is aan de inkoper
  14. Zien, ruiken, voelen en proeven
  15. Van transvet naar verzadigd vet
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen