VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Salmonella in Foppen-zalm

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit24 mrt. 16

    Zalmleverancier Jumbo: export stort in door beperking houdbaarheid (video)

    Zalmrokerij H. van Wijnen ziet zijn export instorten en omzet verdampen door recalls van gerookte zalm in februari omdat deze besmet was met de listeriabacterie. Klanten haken hierdoor af en de houdbaarheidsbeperking van de NVWA doet de rest, vertelt directeur Dick van Prooijen van het zalmbedrijf exclusief aan VMT.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit16 jun. 15

    Foppen gebruikte jaren verboden natriumnitriet in visworsten

    Visverwerker Foppen gebruikte jaren natriumnitriet in zijn visworsten. Deze stof is verboden voor gebruik in vis. Dit meldt Omroep Gelderland na inzage in inspectierapporten die de omroep via de Wet Openbaarheid van Bestuur heeft opgevraagd.Foppen zegt de wetgeving verkeerd te hebben geïnterpreteerd.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit5 mrt. 15

    'Kleur 'rood' wekt associatie met gevaar volksgezondheid'

    In een Kamerbrief beschreef minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)hoe supermarkten en horeca omgaan met het feit dat één van de visproductiebedrijven in de categorie 'rood' van de NVWA valt.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit12 feb. 15

    Forumdiscussie over pathogenen in visverwerkende industrie

    De hygiëne in de visverwerkende industrie laat te wensen over, concludeerde de NVWA in een recent rapport. Bezoek de bijeenkomst 'Salmonella, Campylobacter, E. coli O157'op 12 maart waar op deze actuele bevindingen van de voedselautoriteit nader wordt ingegaan en gedebatteerd zal worden over hoe als keten hiermee om te gaan?

  • Wetgeving & Toezicht3 okt. 14

    'We hebben voedingsindustrie opgetuigd die niet veilig is'

    De Tweede Kamer dringt er bij VVD-minister Edith Schippers van VWS op aan dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) harde maatregelen neemt tegen overtreders van de Warenwet. De Kamer kreeg deels haar zin.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit3 okt. 14

    Foppen heeft zaken nog niet geheel op orde

    Minister Schippers van Volksgezondheid vindt het zorgwekkend dat ondanks de uitbraak van Salmonella in 2012 blijkt dat Foppen bij de controles in 2012 en 2013 zijn zaken nog altijd niet geheel op orde heeft.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit14 jan. 14

    CBL blij met Europees rapport voedselintegriteit

    Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is blij met het rapport over voedselintegriteit van Europarlementariër Esther de Lange. De retailorganisatieis positief over de aandacht die het Europees Parlement (EP) besteedt aan voedselvertrouwen dankzij dit rapport.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit19 nov. 13

    'NVWA moest krachtiger optreden bij uitbraak salmonella'

    De bron van de uitbraak van salmonella in gerookte zalm is vorig jaar opgespoord, maar de beheersing van een dergelijke uitbraak moet beter. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het rapport 'Salmonella in gerookte zalm', dat vandaag is gepubliceerd.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit31 okt. 13

    Salmonella Thompson doet zieken door voedselinfecties stijgen

    De uitbraak van Salmonella Thompson deed het aantal ziektegevallen door voedselinfecties stijgen ten opzichte van voorgaande jaren, melden RIVM en NVWA.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit11 jan. 13

    Louise Fresco helpt bij onderzoek naar zalmbesmetting

    Hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam Louise Fresco zal zich mede gaan bezighouden met het onderzoek naar de besmetting van gerookte zalm met Salmonella Thompson afkomstig van visbedrijf Foppen.

Meer artikelen

  1. Leren van recalls
  2. WUR-hoogleraar gepolst over onderzoek Foppen Zalm
  3. 'Overheid schuldig aan onrust Foppen zalm'
  4. Vierde dode door met Salmonella Thompson besmette zalm
  5. Schadevergoeding voor slachtoffers besmette Foppen zalm
  6. Veiligheidsraad onderzoekt aanpak besmetting Foppen zalm
  7. RIVM bevestigt derde dode door salmonella in Foppen zalm
  8. Zalmverkoop vermindert na salmonellakwestie Foppen
  9. Voedselveiligheidsexperts: preventie Foppen kon beter
  10. WUR-microbioloog: koppelen zalm aan Salmonella duurde lang
  1. Foppen maakt bron Salmonellabesmetting zalm bekend
  2. Besmetting Foppen zalmsalades laat gemeld
  3. Twee doden door salmonella in zalm Foppen
  4. Elf boetes voor besmette Foppen zalm
  5. Besmette Foppen zalm nu ook in UK en Taiwan
  6. Salmonella bacterie ook in zalmsalades
  7. Meer dan 200 mensen ziek door salmonella in gerookte zalm
  8. Onduidelijkheid over besmetting gerookte zalm
  9. Recall gerookte zalm met salmonellabesmetting
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen