Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...
Onderweg met de auto of de trein en ondertussen meer leren over R&D in food of voedselveiligheid en kwaliteit? Dan zijn podcasts een handige manier...
De foodsector heeft niet stilgestaan in 2023. Wat is de redactie van VMT het meest opgevallen dit jaar? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van...
Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en...
Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...
Bij grotere bedrijven is productontwikkeling of R&D geen gemakkelijke opgave. Marketeers willen niet zomaar 'producten', maar vooral 'concepten' in...
Suikerreductie is en blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Hoe pakken foodbedrijven dit aan? Wat zijn de mogelijkheden? In dit...
De retail is al lange tijd bezig om op health trends in te spelen. Daarbij wordt geadverteerd met gereduceerd zout, minder suiker en E-nummers en dat...
De Belgische tegenhanger van de Nederlandse Consumentenbond testte een aantal vegetarische hamburgers. De consumentenorganisatie baalt van haar eigen...