Mycotoxinen in voedsel: antwoorden op meestgestelde vragen
Het Duitse Federale Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) heeft veelgestelde vragen en antwoorden over schimmels en mycotoxinen in voedingsmiddelen...
Het Duitse Federale Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) heeft veelgestelde vragen en antwoorden over schimmels en mycotoxinen in voedingsmiddelen...
Het gebruik van grondstoffen uit Oekraïne geeft door de oorlog substantieel meer kans op voedselveiligheidsrisico's. Dat blijkt uit een rapport van...
Door monsters van meel en rijst te analyseren dat aanwezig was in woonhuizen in het binnenland van Brazilië, ontdekten onderzoekers van de...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen in bruschetta,...
Wordt het voedsel veiliger dan ooit als we AI gaan inzetten voor het voorspellen van nieuwe en bestaande voedselveiligheidsrisico's op grondstoffen?...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van januari. De laatste wapenfeiten: Ongeautoriseerd bestraalde gojibessen...
In 2023 maakten de NVWA en VMT in totaal melding van 126 recalls en veiligheidswaarschuwingen. Welke voedingsmiddelen werden uit de handel gehaald,...
Nederland is veruit de grootste Europese importeur van noten die zijn besmet met mycotoxinen. Vooral pelpinda's zijn vaak besmet met mycotoxines. Uit...
Het nieuwe jaar is begonnen. In 2023 waren er een aantal wettelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op gebied van duurzaamheidsclaims, CSRD,...
Welke stoffen en milieucontaminanten - zoals BBP en PFAS - kunnen in voeding terecht komen en hoe? En welke voedselveiligheidsgevaren doemen op als...