AI en Voedselveiligheid: 'opkomende risico's beter op de kaart'...
Wordt het voedsel veiliger dan ooit als we AI gaan inzetten voor het voorspellen van nieuwe en bestaande voedselveiligheidsrisico's op grondstoffen?...
Wordt het voedsel veiliger dan ooit als we AI gaan inzetten voor het voorspellen van nieuwe en bestaande voedselveiligheidsrisico's op grondstoffen?...
Nederland is veruit de grootste Europese importeur van noten die zijn besmet met mycotoxinen. Vooral pelpinda's zijn vaak besmet met mycotoxines. Uit...
Welke stoffen en milieucontaminanten - zoals BBP en PFAS - kunnen in voeding terecht komen en hoe? En welke voedselveiligheidsgevaren doemen op als...
Deskundigen krijgen regelmatig de vraag of ze plekjes beschimmelde jam niet gewoon kunnen weghalen en de rest van de jam kunnen gebruiken alsof er...
De klimaatverandering, de productie van alternatieve eiwitbronnen en het circulair maken van de voedselproductie: allemaal brengen ze een aantal...
Column - Klimaatverandering geeft veel veranderingen in de wereld. Ook op het gebied van voedselveiligheid heeft klimaatverandering gevolgen. Het...
Schimmels zijn één van de belangrijkste veroorzakers van bederf in voedingsmiddelen. Op het Food Safety Event op 16 november komen schimmels en...
Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de...
Grote wereldwijde gebeurtenissen kunnen een voedselketen en grondstoffentoevoer plotsklaps ernstig verstoren. Denk aan conflicten, de blokkade van...
Mycotoxines, giftige stoffen die door schimmels worden gemaakt, zijn vanwege klimaatverandering een steeds groter probleem voor voedselproducenten....