VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over korte keten

  • Beeld: Shutterstock
    Innovatie27 nov. 24

    Nieuw product ontwikkelen? 4 trends om in de gaten te houden voor 2025

    Het einde van het jaar nadert. De trends voor 2025 komen dan ook langzaam weer om de hoek kijken. Mintel voorspelt vier trends voor aankomend jaar: voedzame voeding 'als medicijn', rebelse consumenten die soms zoeken naar 'ongezonde' producten, veranderende ketens die leiden tot meer lokale of wereldwijde producten en samenwerking tussen technologie en landbouw. In dit artikel de vier trends verder uitgewerkt.

  • Hooghoudt vestigt zich in de Graanrepubliek en gaat weer zelf jenever stoken
    Duurzame productie24 jan. 23

    Hooghoudt brengt korte keten terug met Graanrepubliek: 'Smaak is...

    Hooghoudt wil de manier van landbouw en voedselproductie veranderen. In de Graanrepubliek laten verschillende 'makers en boeren' zien hoe volgens hen 'de toekomst van voedsel' eruit ziet. Lokaal geteelde grondstoffen, lokale productie én verkoop. In de Graanrepubliek komen smaak en kwaliteit samen, aldus de jeneverdistilleerderij. "We bouwen samen aan een nieuwe toekomst." VMT ging langs in Bad Nieuweschans en nam een kijkje.

  • Elk jaar is uitdagend in de aardappelwereld, maar dit jaar bakken we het toch echt wel bruin."
    België25 nov. 22

    Interpom legt nadruk op de verantwoordelijkheid van de hele keten

    Met het thema 'Towards a healthy growth' legt de beurs Interpom de nadruk op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te werken aan een duurzame, verantwoorde en bijgevolg gezonde groei. De deuren van de driedaagse beurs in Kortrijk Xpo gaan open op zondag 27 november.

  • Een ongebalanceerd plan zal een zeer zware impact hebben op de voedselproductie en de verwerkende sector.
    België22 nov. 22

    Ketenpartners werken samen rond voorstellen voor een nieuw...

    Een 20-tal Belgische organisaties uit de brede voedselketen, waaronder Fevia, werken actief samen rond concrete voorstellen voor een nieuw Mestactieplan (MAP 7). Dit moeten leiden tot een Mestactieplan dat een breed draagvlak heeft binnen de sector en de Vlaamse voedselproductie verder verankert, met een betere waterkwaliteit als resultaat.

  • productontwikkeling11 okt. 22

    Crisp breidt assortiment met verse maaltijden uit door overname...

    Crisp rondt de overname van leverancier Eetfabriek af en breidt het assortiment uit met meer verse maaltijden. Crisp gaat een verse keuken onder eigen label openen. De online supermarkt haalde eerder dit jaar 75 miljoen euro groeigeld op bij verschillende investeerders en zag het totaalassortiment dit jaar al groeien met 36%.

  • Een betere landbouw voor de boeren, voor het milieu en voor de dieren is ook beter voor de consumenten.
    België28 jul. 22

    Carrefour voor 20ste keer op de Beurs van Libramont

    Carrefour engageert zich voor een duurzaam partnerschap met de Belgische landbouwwereld en is al 20 jaar aanwezig op de landbouwbeurs van Libramont in België. Deze vindt plaats van 29 juli tot 1 augustus.

  • Johan Hulleman en Marjan de Bock-Smit van Impacy Buying
    Podcast4 apr. 22

    Voormalig kwaliteitsman Jumbo: 'Meer transparantie betekent meer...

    Johan Hulleman was tien jaar lang verantwoordelijk voor de voedselkwaliteit en integriteit van de voedingsmiddelen die bij 's Neerlands tweede supermarktketen in de schappen lagen. Bij Impact Buying gaat hij foodbedrijven helpen om duurzamer in te kopen en hoe de oorlog in Oekraïne daarbij roet in het eten kan gooien. In deze podcast hoor je hoe Hulleman zijn Jumbo-ervaringen voor de hele foodmarkt 'beschikbaar' wil maken.

  • Ingrediënt & Product26 mrt. 22

    Vlaanderen wil minder afhankelijk zijn van buitenlands plantaardig...

    Op het vlak van plantaardige eiwitten is de Europese Unie sterk afhankelijk van derde landen. Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits maakt 3,5 miljoen euro vrij om de productie van deze eiwitten in Vlaanderen te stimuleren.

  • Suzanne van der Pijll, Schuttelaar & Partners
    Duurzaamheid28 jan. 22

    Column: 3 grote trends in voedsel

    KENNISPARTNER - Aan het begin van het nieuwe jaar ziet Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners veel berichten langskomen met de verwachtingen voor het komend jaar. "Gezond leven is vaak het speerpunt. Dat is mooi, maar ik wil duurzaamheid niet vergeten. Op dat onderwerp zie ik gelukkig ook drie trends", schrijft ze in deze column.

  • België21 jan. 22

    FAVV: '1 op 4 Belgische consumenten eet meer lokale voeding sinds...

    Bijna 1 op de 4 Belgische consumenten eet is sinds het uitbreken van de coronapandemie meer lokale en/of seizoensgebonden producten. Een vijfde van de consumenten koopt meer in buurtwinkels en 14,2 procent geeft aan minder voedingsmiddelen in de supermarkt te kopen.

Meer artikelen

  1. Honderden Vlaamse voedingsbedrijven zetten gezamenlijk lokale productie op de kaart
  2. Ketenproject zorgt voor biologisch brood van Belgische bodem
  3. Volledige Vlaamse voedingssector zet lokale voeding op de kaart
  4. Hoe zeker kun je zijn over de herkomst van producten en materialen? Nieuwe ISO-norm moet grip op handelsketen geven
  5. Onderzoek WUR: Horeca en detailhandel stellen hoge eisen aan korte ketenproducten
  6. Kamerleden kruisen de degens in debat over Nederlands voedselsysteem
  1. Eylenbosch lanceert Oude Gueuze en Oude Kriek
  2. Corona doet Belg massaal kiezen voor korte keten
  3. Corona doet Belg massaal kiezen voor korte keten producten
  4. Belgische water- en frisdranksector ziet omzet dalen met minstens 20% door coronacrisis
  5. Voedingssector, handel en horeca werken aan een sterk Vlaams merk voor lokale producten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen