Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...
Gepersonaliseerde voeding wordt langzamerhand mainstream. Steeds meer mensen zoeken naar gezonde recepten om thuis te koken. Ook het meten van onder...
In de RAI in Amsterdam draaide het twee dagen lang om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie tijdens de Free From Food Expo. Vechten om de...
Steeds meer consumenten kiezen voor Free From: producten zonder gluten, zuivel of dierlijke eiwitten. Deze markt groeit zo snel dat alweer voor het...
COLUMN - Mede naar aanleiding van de 'week zonder vlees' verschijnen er veel artikelen over vleesvervangers. Artikelen die bij de Nederlandse...
Udea haalt per direct de Biovegan Chocoladehartjes uit de schappen vanwege een te hoog gehalte aan gluten.
KENNISPARTNER - Als industriële bakkerij lever je graag kwaliteit. Op het gebied van voedselveiligheid zit dat meestal wel goed: veel...
Gebruik van alternatieve granen in bakkerijproducten is zeker mogelijk, zo leert het Vlaamse Alterbake-project. Voorwaarde is wel dat er voldoende...