VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine - 2005

  • Algemeen16 dec. 05

    'Geef het etiket terug aan de consument'

    Zorg dat het etiket weer écht eigendom wordt van de consument. Het kan transparanter en consumentgerichter, zeker nu VWS een nieuw voorbeeldetiket heeft ontwikkeld waaraan een digitale database gekoppeld kan worden voor aanvullende informatie. Dat positieve geluid klonk door tijdens een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers vanuit overheid, consumenten en bedrijfsleven dat VMT op 23 november organiseerde in het Haagse Eetcafé Zinnig.

  • Algemeen16 dec. 05

    Eenvoudige etikettering met digitale ondersteuning

    Het etiket heeft zichzelf als communicatiekanaal de das om gedaan. De verplichte vermelding van allergenen en de verdere detaillering in de ingrediëntendeclaratie zijn de nekslag, terwijl het om informatie moet gaan die waarde heeft voor de consument. De oplossing is een goed doordacht, beknopt etiket en een betrouwbare, toegankelijke databank die productgebonden informatie geeft.

  • Algemeen16 dec. 05

    GPI op weg naar één voedingsmiddelendatabank

    In de gezondheidszorg en catering is de nauwkeurigheid van de productspecificatie van voedingsmiddelen al lang topprioriteit. Veranderende wetgeving maakt de situatie alleen maar urgenter. De GPI-databank verstrekt in deze sectoren al deze informatie. Deze zou de basis kunnen worden van de op te richten nationale databank voor ingrediëntendeclaraties.

  • Algemeen16 dec. 05

    Droogprocessen sterk verbeterd

    De kwaliteit van gedroogde voedingsmiddelen verbetert bij het gebruik van droogmodellen. Ook klantspecifieke aanpassingen behoren dan tot de mogelijkheden. De Nederlandse Werkgroep Drogen presenteerde innovatieve praktijkvoorbeelden op haar symposium.

  • Algemeen16 dec. 05

    Witlof wint Verpakkingsketen Prijs

    De Nederlandse Verpakkingsketen Prijs 2005 is gewonnen door een keten van ondernemingen gericht op het op de markt brengen van verpakte witlof. DekaMarkt, Visser Media Producties, Quality Growers Holland, Amcor Flexibles Europe,The Greenery en Ulma Packaging die deze keten vormen, ontvingen op 24 november de deeltrofee die bij deze prijs hoort.

  • Algemeen16 dec. 05

    VWS zoekt Europees draagvlak voor vernieuwd etiket

    Etiketten op voedingsmiddelen bezorgen producent en consument hoofdbrekens. Het ministerie van VWS ontwierp een sterk vereenvoudigd etiket met aanvullende informatie in een database. De belangrijkste stakeholders in Nederland kunnen zich er in vinden. Indien ook de overige lidstaten zich achter de plannen scharen, zouden deze het uitgangspunt kunnen vormen voor de te herziene etiketteringrichtlijn.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit16 dec. 05

    Mycotoxinen blijven een bron van zorg

    Mycotoxinen vormen ook in de toekomst een gezondheidsprobleem, zo bleek op het derde World Mycotoxin Forum. Goede wetgeving en analysemethoden zijn op korte termijn effectief in ontwikkelde landen. Wereldwijd succes op lange termijn wordt verwacht van preventieve maatregelen.

  • Algemeen16 dec. 05

    Naar een nationaal productinformatiesysteem

    In Nederland is op den duur ruimte voor één breed opgezet, nationaal productinformatiesysteem voor inhoudelijke productgegevens. Het gaat dan om ingrediënten, voedingswaarde, allergeneninformatie en gebruiksvoorschriften. Die gegevens moeten op gestandaardiseerde wijze worden opgeslagen. De FNLI, en voorheen VAI en SMA, hebben de afgelopen jaren zeer veel aandacht aan dit onderwerp besteed.

  • Algemeen16 dec. 05

    Wat is er mis met het etiket?

    Bij het stimuleren van een gezonde voedingkeuze neemt het etiket neemt een centrale plaats in. Voor de consument is het etiket de belangrijkste en vaak de enige bron van informatie. Helaas is op dit moment het etiket voor consumenten eerder verwarrend dan een hulpmiddel bij de keuze van gezonde voeding.

  • Algemeen16 dec. 05

    Gezond perspectief voor functional foods

    Functional foods zijn kansrijk doordat ze goed aansluiten bij megatrends als gezondheid en gemak. Belangrijk aspect voor een succesvol product zijn de toegepaste ingrediënten, vooral het gezondheidseffect en de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Heldere communicatie naar consumenten, onderzoekers en media zijn eveneens 'ingrediënten' voor succes.

Meer artikelen

  1. Hoe deponeer je een merk?
  2. 'Innoveren en communiceren is het beste antwoord op de prijzenoorlog'
  3. Webhulp voor onderhoudsafdelingen
  4. Uitgekookte rijst- en pastapakketten voor de thuiskok
  5. CO-detectie als brandpreventie
  6. 2005: Jaar van de verdampte marges
  7. Industrie zoekt schaap met acht poten
  8. De Cecco: dé mediterrane dieetspecialist
  9. Blind voor de senior
  10. Voeding biedt kansen bij allergie
  11. Steeds meer efficiency en kwaliteit
  12. Ruimte voor aminozuurdranken
  13. Fi Europe 2005 in Parijs
  14. Isomaltulose toegelaten
  15. Zetmeel in zure sauzen
  1. Versbeleving verbeteren
  2. Productie en wetenschap prebiotica hand in hand
  3. ISO 22000, volwassen managementsysteem voedselveiligheid
  4. De productontwikkelaar
  5. Bewijs effectiviteit probiotica groeit
  6. DSM introduceert eetlustremmend ingrediënt
  7. CLA in melk is vooral natuurlijk
  8. 'We streven naar een andere beleving van koffie en thee'
  9. Tien megatrends voor foodies
  10. Virale marketing nieuwe reclamehype?
  11. 'De VWA werkt de komende vier jaar aan 'A'
  12. Nieuw in het schap
  13. Front cooking laat gemakstrend swingen
  14. Was will der deutsche Konsument?
  15. Microbiologische veiligheid van natuurdarmen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen