Maaltijd met vleesvervanger even verzadigend als vergelijkbaar maal...
Pasta bolognese met plantaardig gehakt is even verzadigend als de variant met vlees. Hetzelfde geldt voor een curry met plantaarde kipstukjes. Dit...
Pasta bolognese met plantaardig gehakt is even verzadigend als de variant met vlees. Hetzelfde geldt voor een curry met plantaarde kipstukjes. Dit...
Het tonen van de Nutri-Score op etiketten van snacks kan snackgedrag positief beïnvloeden. Dit blijkt uit onderzoek van het Departement Marketing van...
Begin januari is de tijd dat vele consumenten gezonder willen eten bijvoorbeeld koolhydraatarm of minder suiker. Hoe helpen voedingsmiddelenbedrijven...
Wat betekent het voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking als het voedingspatroon voor 60% uit plantaardige eiwitten bestaat? De minister van...
De vraag naar Clean Label-producten groeit. Consumenten willen steeds vaker een verantwoord product waarin geen additieven verwerkt zijn die wellicht...
De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat...
Van de mensen die gezonder willen eten zegt 17 procent te weinig geld te hebben om daadwerkelijk gezonde producten te kopen. Een groter deel van 39...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...
ProVeg Nederland vergeleek de voedingswaarde van vleesvervangers met die van het vleesproduct dat ze vervangen. Zijn ze echt minder gezond dan hun...
Consumenten vroegen al langere tijd om een volkoren variant van de groentetortilla's van No Fairytales. Het productontwikkelproces duurde een jaar....