Wanneer omarmt productie innovaties?

Bij de implementatie van een innovatie kan er een conflict ontstaan tussen productie en kwaliteit. Wat zorgt ervoor dat de mensen op de productievloer toch de voordelen inzien van innovatieve technieken zelfs als ze invloed hebben op de OEE?

Dit is een van de onderwerpen die tijdens het online event Food Process Update aan bod komt. Het thema is: Het spanningsveld tussen innovatie en efficiënt produceren.

Arjan Smit is werkzaam geweest bij een grote koffiebrander als R&D-medewerker om vanuit de R&D innovaties te implementeren in productie. Hij startte een eigen onderneming Oxipack waarmee hij nieuwe methodes bedenkt om verpakkingen te controleren op lekdichtheid bijvoorbeeld bij verpakte kaas of koeffie.

“Deze innovatie zorgt onder andere voor minder voedselverspilling, maar het kan invloed hebben op de OEE. Dan zijn operators niet happig om dit te introduceren.” Smit zal uitleggen hoe hij dit dilemma aanpakt.

Bekijk het programma van de Food Process Update

Andere sprekers

Naast Oxipack spreken ook foodbedrijven tijdens dit event. Nestlé  spreekt over de route van productidee naar introductie. Daarnaast hebben we startup Karma Kebab die van productie voor festivals naar productie voor retail is overgestapt. Andere sprekers tijdens het event: R&D Director Kachung Tsang vertelt over de innovatie-aanpak van Euro Caps en Willem Cranenbroek van Me-at over innoveren en produceren van vleesvervangers voor private label.

Meer achtergrondinformatie over het event? Bekijk alle artikelen.