VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Food Process Update

  • Technologie & Techniek26 mrt. 21

    Innoveren en efficiënt produceren, hoe doen andere foodbedrijven dat?

    Het online event Food Process Update laat zien hoe verschillende foodbedrijven met het spanningsveld tussen innovatie en efficiënt produceren omgaan. Wanneer maak je tijd voor het testen van nieuwe producten als productie helemaal vol zit? En hoe communiceer je met de afdeling sales?

  • Technologie & Techniek24 mrt. 21

    Column: R&D, QA en productie hebben een ander belang. Of is het...

    COLUMN - In mijn tijd als productontwikkelaar in de voedingsmiddelenindustrie kwam ik er al snel achter dat het ontwikkelen van een product waarmee alle afdelingen instemmen weerbarstig is. Dit komt omdat productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers en productieleiders allemaal hun eigen belangen en te behalen targets hebben. Hoe kunnen R&D, productie en kwaliteit het beste samenwerken?

  • Technologie & Techniek10 mrt. 21

    Produceren voor een festival of voor de retail? Karma Kebab vertelt...

    Karma Kebab produceerde tot vorig jaar plantaardige kebab voor festivals. De coronacrisis maakte dat ze versneld overstapten naar de retail. 'Dit betekende meer kilo's, meer verpakkingen en andere marges', aldus mede-oprichter Pascal Labrie.

  • Technologie & Techniek8 mrt. 21

    Wanneer omarmt productie innovaties?

    Bij de implementatie van een innovatie kan er een conflict ontstaan tussen productie en kwaliteit. Wat zorgt ervoor dat de mensen op de productievloer toch de voordelen inzien van innovatieve technieken zelfs als ze invloed hebben op de OEE?

  • Technologie & Techniek1 mrt. 21

    Innovaties en efficiënt produceren in contract manufacturing bij...

    Multinational Nestlé produceert en innoveert veelal in eigen fabrieken. Een nieuw ontwikkeld product kan worden geproduceerd in een fabriek buiten Nestlé. Hoe loopt het proces van productidee tot marktintroductie?

  • Ingrediënt & Product18 feb. 21

    Startup Karma Shoarma: 'Wij willen het grootste kebab merk ter wereld...

    Steeds meer startups stappen in de productie van vleesvervangers. De meeste vleesvervangers zijn op basis van soja. Startup Karma Shoarma introduceerde echter in 2018 een plantaardige shoarma op basis van knolselderij en tarwe-eiwit. VMT sprak met oprichter Marcel van der Heijden over de oprichting en verdere plannen van Karma Shoarma. Tijdens de Food Process Update op 13 april vertelt mede-oprichter Pascal Labrie meer over het innovatieproces.

  • Technologie & Techniek16 feb. 21

    Levensmiddelentechnoloog Merel Rijnen: 'Efficiënt produceren vereist...

    Merel Rijnen ondersteunt vanuit haar eigen bedrijf Food Dynamics voedingsmiddelenproducenten, groot en klein, bij productontwikkeling. Door haar jarenlange ervaring bij voedingsmiddelenproducenten, ziet ze dat de afwezigheid van technologische kennis bij marketing en sales, vaak leidt tot een verkeerde inschatting.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen