VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VS

  • De eerste wilde zalmen van het seizoen in Alaska komen binnen. Rechtstreeks vanuit zee naar de verwerking van OBI Seafoods in Cordova, Alaska. (Beeld: VMT, 2024)
    Visserij1 jul. 25

    Wachten op Trumps' tarieven: vis uit Alaska nog interessant?

    Is de duurzaamste zalm wild gevangen? Die vraag stelde VMT vorig jaar centraal naar aanleiding van een bezoek aan de zalmindustrie van Alaska. Die is vaak geprezen om de streng gereguleerde aanpak en duurzaamheid. Maar de wereld en de VS zijn in een jaar tijd flink veranderd. Is zalm uit Alaska straks nog wel zo'n slimme keuze in Europa?

  • Bier3 apr. 25

    Nederlandse brouwers bezorgd over importheffing: VS belangrijkste exportmarkt

    Nederlandse bierbrouwers maken zich grote zorgen over de hoge Amerikaanse importheffingen op producten uit de Europese Unie. De VS is de belangrijkste exportmarkt voor bier voor Nederlandse brouwers.

  • De Amerikaanse voedselveiligheidsexpert Frank Yiannis van de Federal Drug Administration (FDA). Voor abonnees
    Voor abonnees
    Bedrijfscultuur6 feb. 25

    Voor abonnees FDA'er geeft tips voor een werkende Food Safety Culture: 'Begin opnieuw'

    Training? Testen? Inspecties? Natuurlijk, dit zijn belangrijke zaken in het streven naar voedselveilige producten. Maar ze werken onvoldoende, zegt de Amerikaanse voedselveiligheidsexpert Frank Yiannis van de U.S. Food and Drug Administration (FDA). Bouwend op jarenlange ervaring bij Walmart, Disney en FDA geeft hij in dit artikel vijf tips voor het bouwen van een Food Safety Culture.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen