Californië wil geen ultrabewerkte voeding in schoolmaaltijden
Beleidsmakers in de Amerikaanse staat Californië willen ultrabewerkte voeding uit basisschoolmaaltijden hebben. Deze week is een wetsontwerp daarover aangenomen.
Beleidsmakers in de Amerikaanse staat Californië willen ultrabewerkte voeding uit basisschoolmaaltijden hebben. Deze week is een wetsontwerp daarover aangenomen.
Ultrabewerkt voedsel wordt gezien als ongezond. Britse onderzoekers keken naar de impact van deze voedingsmiddelen binnen de nationale eetrichtlijnen in een gerandomiseerde studie waar deelnemers een dieet van ultrabewerkt of minimaal bewerkt eten volgden. In dit artikel staan 5 inzichten uit de studie.
Het onderwerp ultrabewerkte voeding zorgt de afgelopen paar jaar voor flink wat discussie in de voedingsmiddelensector. Wat is het, wat vindt de consument ervan en wat zegt de wetenschap? In een deze collectie zijn praktijkverhalen en inzichten van experts te vinden.
VMT organiseert elk jaar verschillende webinars. Tot nu toe verschenen webinars over de authenticiteit van biologische producten, ultrabewerkte voeding, EUDR wetgeving en het NVWA Handboek Microbiologie. In dit artikel de 4 webinars op een rij om deze zomer snel up-to-date te zijn.
Ultrabewerkt, bewerkt, onbewerkt: de mate van bewerking van voedingsmiddelen staat de laatste jaren in de spotlight. Bekijk hier het VMT-webinar van 26 maart 2025 terug.
De mate van bewerking is steeds meer een onderwerp in de food-industrie? Hoe gaan productontwikkelaars daarmee om? In dit nummer aandacht voor dit actuele onderwerp.
De mate van bewerking van voedingsmiddelen is al een paar jaar een onderwerp van discussie. Dat betekent dat het ook bij productontwikkelaars terecht komt. Hoe spelen ze daarop in? In dit overzicht vertellen 4 productontwikkelaars over hun aanpak.
Minder toevoegingen, meer herkenbare ingrediënten: dat was de uitdaging bij de ontwikkeling van Vivera's nieuwe Protein Bites. Hoe zorg je voor een optimale smaak, binding en textuur zonder gangbare hulpstoffen als methylcellulose of gehydrateerde soja-eiwitten?
Vleesvervangers staan ter discussie als het gaat om ultrabewerkte voeding. Hoe reageren producenten van vleesvervangers daarop? Hoe gaan productontwikkelaars daarmee om? Ruben Molenaar van Schouten Europe vertelt over de rol van nieuwe technologie, Nutri-Score en vleesvervangers met een eigen identiteit.
Voedingsmiddelenproducent Zwanenberg doet onderzoek naar minder bewerkte ingrediënten zoals het verwerken van groente in bewerkte vleesproducten. "Een vleesproduct met 40 procent groente wordt een heel ander product", zegt Robert Koel, productontwikkelaar bij het bedrijf. In dit artikel vertelt hij over processing als verwaardingsmethode, nieuwe kansen voor hybride, de beperkingen van het productieproces en het belangrijkste: de wensen van de consument.