VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Trends 2021

  • Ingrediënt & Product21 jun. 22

    Wereldwijde foodtrends: gezondheid belangrijk, maar eten moet vooral...

    In aanloop van een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld heeft de Franse SIAL weer een aantal wereldwijde foodtrends op een rij gezet. Trends als gezondheid, duurzaamheid en gemak blijven belangrijk, maar het eetplezier blijft toch altijd het allerbelangrijkste voor de consument. Plantaardig is aan een significante opmars bezig. In dit artikel wat trends op een rij.

  • Technologie & Techniek14 okt. 21

    Hoe gaan Internet of Things, kunstmatige intelligentie en...

    De gevolgen van de coronacrisis zijn sterk voelbaar in de voedings- en drankindustrie. Een van de gevolgen is dat de sector in een razendsnel tempo verandert en digitaliseert. Welke rol spelen trends als Internet of Things, kunstmatige intelligentie en traceerbaarheid hierin in 2021? 5 trends op een rij.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit30 sep. 21

    Hoe technologie in de voedselketen voedselverspilling en problemen...

    Een duurzame voedselketen staat bij vrijwel ieder voedselproducerend bedrijf hoog op de agenda. Maar hoe maak je de keten - van boer tot bord - nu transparant? Marcel Koks van Infor legt uit hoe technologie kan helpen om inzicht te bieden in de voedselketen.

  • Coronacrisis30 aug. 21

    6 trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie: 'Radicale...

    De ontwikkelingen in de voedingsindustrie gaan nog steeds snel. Consumentenbehoeften veranderen constant, wat gevolgen heeft voor de productie en innovatie in de voedingsindustrie. De Rabobank geeft 6 trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie. "We gaan niet meer eten, maar wel anders." VMT zet ze op een rij.

  • Economie & Bedrijven28 mei 21

    ING over trends na corona: Foodbedrijven moeten flexibel inspelen op...

    De coronacrisis zorgde voor een enorme verschuiving in de afzetmarkt van de voedingsmiddelensector: van horeca naar retail. Consumenten passen hun gedrag langzaamaan nu de horeca weer open gaat, maar het retailkanaal blijft volgens ING nog zeker anderhalf jaar groter dan voorheen.

  • Product & Bedrijfsnieuws5 mei 21

    Free From beurs verplaatst naar het najaar

    De organisatie van Free From Food Retail Expo heeft de beurs van aanstaande juni moeten verplaatsen naar 23 en 24 november 2021 als gevolg van de corona-maatregelen. Het evenement is een sociaal netwerk voor ruim 6.500 foodprofessionals.

  • Arjen van Barneveld, Siemens: “Een trend is de democratisering van de vraag.”
    Technologie & Techniek3 mei 21

    Trending in 2021: productintroducties 75% sneller dankzij...

    Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten steeds flexibeler kunnen inspringen op de behoefte aan nieuwe producten. Ze moeten daarnaast blijven voldoen aan alle randvoorwaarden en eisen van hun afnemers en de steeds complexer wordende voedselveiligheidsissues en wetgeving.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Ingredient3 feb. 21

    Voor abonnees De R&D'er die deze 10 trends opvolgt is spekkoper in 2021

    De coronacrisis leidt wereldwijd tot veranderende consumentenbehoeften. Euromonitor signaleert in haar trendrapport 10 trends voor 2021 als gevolg van de coronapandemie. In dit artikel de tien trends op een rij om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

  • Marketing & Consument15 jan. 21

    Wat zijn volgens Flanders's FOOD de voedingstrends voor 2021?

    De coronacrisis heeft volgens Flanders' FOOD stevig ingehakt op zowat alle aspecten van ons vertrouwde leven en heeft ons meer laten nadenken over het belang van familie, vrienden en een goede gezondheid.

  • Afbeelding van Rico k via Pixabay
    Ingrediënt & Product13 jan. 21

    Smaakrapport Kerry: Nostalgische smaken populair door coronacrisis

    Kerry presenteert zoals elk jaar smaakkaarten. Deze tonen de smaken waarvan zij verwachten dat ze een rol zullen spelen in het komend jaar. Dessertsmaken zoals creme brulee worden populair in de drankencategorie terwijl alcoholsmaken zoals whisky een weg vinden in zoete gerechten.

Meer artikelen

  1. Foodtrends: Ingrediëntenleverancier EHL verwacht in 2021 veel van kikkererwten
  2. Combinatie gezondheidstrends en plantaardig in de lift
  3. Trends in 2021 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers
  4. Trends in duurzaamheid: Afval van witlof krijgt tweede leven
  5. 5 bepalende trends voor 2021 in R&D
  6. Trends in Technologie: 'De mens bepaalt waar de technologie heen gaat', zegt FME/GMV
  7. Voor abonneesR&D: 6 tips voor succesvolle productontwikkeling
  8. Trends in voedingsmiddelenwetgeving in 2021: 'Geen woorden, maar daden'
  1. Podcast: 'Corona laat zien dat food startups in korte tijd heel creatief werden'
  2. Top 10 food trends voor 2021: Transparantie met stip op plek 1 (update)
  3. Natasja Oerlemans van het Wereld Natuur Fonds: 'Voedselproductie moet drastisch veranderen om biodiversiteit en voedselzekerheid te garanderen' (podcast)
  4. 5 trends voor 2021 volgens de Rabobank: 'We gaan niet terug naar normaal'
  5. Fooddesigntrends volgens Verbufa: Van gekleurde dumplings tot origami bietenchips
  6. Top 10 trends voor 2021 volgens Whole Foods
  7. Tastewise: 'Vooral gezondheid speelt een rol in opkomende smaaktrends'
  8. De visie van trendwatcher Christian Kromme: 'Technologie gaat menselijker worden'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen