1. Voor abonneesEscherichia albertii-uitbraak gelinkt aan vermoedelijk besmet voedsel
  2. Voor abonneesBacteriofagen maken snelle detectie van bacteriën in vloeistoffen mogelijk
  3. Voor abonneesListeriose is voor zwangere vrouwen, foetussen en pasgeborenen gevaarlijker dan gedacht
  4. Voor abonneesKwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt
  5. Voor abonneesOnderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten
  6. Voor abonneesOverzicht: acrylamide in deze producten beperken door bereidingswijze
  7. Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2 strategieën de meeste potentie
  8. 'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als R&D-er op in
  9. Voor abonneesMycotoxinen in voedsel: antwoorden op meestgestelde vragen
  10. Voor abonneesPersoneel van hoofdkantoor TikTok getroffen door massale voedselvergiftiging
  11. Voor abonneesVeiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip
  12. Voor abonneesMayonaise is de bron van een botulisme-uitbraak
  13. Voor abonneesHoge niveaus mycotoxinen in meel en rijst gevonden
  14. Voor abonneesMicrobiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen
  15. Voor abonneesOnderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten afgerond: dezelfde stam als uitbraak door verse aardbeien
  1. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  2. Wakker Dier vraagt merken om vegarecepten op verpakkingen te plaatsen
  3. NVWA: mogelijk libidoverhogende stoffen in honingproducten
  4. Wetenschappers willen meer erkenning voor ziekte van Chagas door voedselinfectie
  5. Lekker smakende vleesvervangers ontwikkelen? Consortium zoekt uit hoe fermentatie en AI dit proces kunnen versnellen
  6. Listeria-uitbraak in kaas uit 2014 resulteert nog steeds in nieuwe patiënten
  7. NBC onderzoekt volkorenbrood: 'Niet alleen gezond, maar ook lekker'
  8. Hoe denken consumenten over biodiversiteit bij het boodschappen doen? Wageningse wetenschappers deden onderzoek
  9. Onderzoek legt de gevolgen van de COVID-19-maatregelen op voedselveiligheid bloot
  10. Onderzoek naar vleesverspilling: 'Jaarlijks sterven 18 miljard dieren die ons bord niet halen'
  11. World Meat Congress: 'Vleessector is cruciale strijd aan het verliezen'
  12. GesponsordRapport presenteert trends voor de voedings- en drankensector in 2024
  13. 'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
  14. Drankensector behaalt doel Nationaal Preventieakkoord: 'Er zit 34% minder suiker in frisdranken'
  15. Voor abonneesWat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg