
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Rood vlees zou 7,50 euro per kilo duurder moeten zijn als alle gezondheidskosten die ontstaan door overmatige consumptie ervan in de prijs werden...
Wat zijn PFAS's precies? Hoe groot is deze groep stoffen precies? Waar komt het vandaan en in welke voedingsmiddelen zijn ze te vinden? Hoe ziet de...
‘We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen’, zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...
Het meerjarig onderzoeksproject moet meer inzicht geven in microbiële verontreinigingen in plantaardige voedselproducten. Het is een samenwerking met...
Canadese onderzoekers hebben een methode uitgevonden om bacteriofagen die bacteriën aanvallen, aan elkaar te koppelen in microscopisch kleine...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
Salmonella-besmettingen associeert men vaak met producten van dierlijke oorsprong. Afgelopen jaren is echter gebleken dat producten die worden...
Ongeveer veertig mensen in Australië werden in november 2022 ernstig ziek nadat zij thee hadden getrokken van maanzaad. De zieken hadden ernstige...
Voedselverspilling draagt in hoge mate bij aan de onnodige uitstoot van broeikasgassen. Een belangrijke reden om de houdbaarheid van producten te...