VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Onderhoud

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid12 apr. 24

    Voor abonnees Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

    Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt: slechts 1 tot 5%. Data-analyse door AI kan de productie veel sneller naar een hoger niveau tillen, stelt Intelecy. "Procesoperators, QA-ers en R&D-specialisten kunnen dit zelf doen"

  • De workflow voor het onderhoudspersoneel van industriële
installaties wordt slimmer en efficiënter. Gesponsord
    Gesponsord
    Technologie & Techniek14 jan. 22

    Gesponsord Laat papier achter en stap over op een slimme fabriek

    Hoe stap je over op een slimme, digitale onderhoudsoplossing in de fabriek? In dit artikel wordt uitgelegd hoe fabriekseigenaren geholpen worden met digitale tools.

  • Procestechnologie22 sep. 21

    Maselis zoekt medewerkers voor hoogtechnologisch machinepark

    Maselis investeerde in twee nieuwe 'state of the art' productielijnen. Maar dat alleen volstaat niet om de stijgende vraag naar graan bij te houden.

  • Product & Bedrijfsnieuws17 mei 21

    Hoe managen we de maintenance-afdeling als budgetten worden gekort?

    Volumes, en daarmee conversiekosten, staan onder druk. Maintenance OPEX- en CAPEX-budgetten worden gereduceerd. Hoe gaan bedrijven hier mee om en hoe maak je verantwoorde keuzes? Peijnenburg, Solvay Chemie en FrieslandCampina vertellen hoe zij dit aanpakken.

  • Technologie & Techniek15 apr. 21

    Hoe kun je zo snel en goed mogelijk een productielocatie uitbreiden?

    KENNISPARTNER - In de voedingsmiddelenindustrie draait het steeds vaker om flexibiliteit en efficiency. Hoe laat je het proces zo optimaal doordraaien wanneer een pomp vervangen moet worden? Maar ook: hoe kun je zo snel en goed mogelijk een productielocatie uitbreiden, waarbij voldaan wordt aan alle wetgeving?

  • Technologie & Techniek8 dec. 20

    Trends in Technologie: 'De mens bepaalt waar de technologie heen...

    Technologische ontwikkelingen in de foodindustrie ontvouwen zich in razend tempo. Marcel van Haren en Maureen de Haan van FME/GMV vertellen over de toekomstige wereld van robotics, onderhoud, data en duurzaamheid. Wat staat de foodindustrie te wachten als het gaat om machinebouw?

  • Technologie & Techniek25 nov. 20

    Analyse van bestaande data biedt waardevolle inzichten en...

    KENNISPARTNER - Met verschillende historische data uit een bestaand opslagsysteem zijn vaak goede procesvoorspellingen doen, waardoor op tijd actie ondernomen kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om afwijkingen van het proces te signaleren, voordat ze gaan plaatsvinden.

  • Technologie & Techniek19 nov. 20

    Voorspellend model voor inspecties brengt onderhoudskosten en...

    Voedingsmiddelenproducenten laten hun tanks en sproeidrogers steeds vaker met regelmaat inspecteren op defecten. Defecten kunnen namelijk micro-organismen huisvesten die producten contamineren. Maar wanneer en hoe vaak moet een tank geïnspecteerd worden? Een voorspellend model helpt bij de juiste planning.

  • Technologie & Techniek31 jul. 20

    Optimalisatie van procesinstellingen en onderhoud leidt tot...

    KENNISPARTNER - In het overheidsakkoord is een nationale CO2-reductie van 50% in 2030 afgesproken. Ook de levensmiddelenindustrie zal moeten bijdragen aan het verkleinen van de CO2-footprint. Verandering naar een duurzamere energiesoort brengt onlosmakelijk infrastructurele problemen en kosten met zich mee. CO2-afvang en opslag levert nog onbekende risico's op en langdurige aansprakelijkheid voor de industrie. Kortom, de gedachte dat energie die je niet nodig hebt ook niet opgewekt hoeft te worden is nog altijd van toepassing.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Technologie & Techniek9 jun. 20

    Voor abonnees Coronacrisis op de werkvloer: van smart glasses tot uitgesteld...

    De coronacrisis had en heeft een flinke impact op de werkvloer van bedrijven in food en farma. Mars, Peijnenburg, FrieslandCampina Beilen en MSD Health vertellen hoe zij het hebben aangepakt.

Meer artikelen

  1. Voor abonneesApp schat risico's van coronabesmetting in op de werkvloer
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen