Hoe managen we de maintenance-afdeling als budgetten worden gekort?

Hoe managen we de maintenance-afdeling als budgetten worden gekort?

Volumes, en daarmee conversiekosten, staan onder druk. Maintenance OPEX- en CAPEX-budgetten worden gereduceerd. Hoe gaan bedrijven hier mee om en hoe maak je verantwoorde keuzes? Peijnenburg, Solvay Chemie en FrieslandCampina vertellen hoe zij dit aanpakken.

Volumes, en daarmee conversiekosten, staan onder druk. Maintenance OPEX- en CAPEX-budgetten worden gereduceerd. Hoe gaan bedrijven hier mee om en hoe maak je verantwoorde keuzes?

De Sectie Food, Farma & Beverage van de branchevereniging NVDO organiseert een virtuele ronde tafel over hoe je als bedrijf op een verantwoorde manier operationeel blijft.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Volumes die onder druk staan en daarmee financiële presentaties
  • Maintenance budgetten onder druk, hoe kunnen we hier mee omgaan?
  • Innovatieve maintenance oplossingen

Foodbedrijven

Panelleden van onderstaande bedrijven vertellen hoe zij hiermee omgaan:

– Paul Woldhek, Hoofd TD Koninklijke Peijnenburg

– Thijs van Lier, Maintenance Manager, Solvay Chemie B.V.

– Frank Ploem, Business Group Maintenance Manager FrieslandCampina

Duurzame zuivel in Twix? Zo werken FrieslandCampina en Mars samen om dit te bereiken

Duurzame zuivel in Twix? Zo werken FrieslandCampina en Mars samen om...

Mars en FrieslandCampina meldden onlangs dat ze samenwerken om voor Mars belangrijke ingrediënten zoals melkvet duurzamer te produceren. Wat houdt...

Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet? (video)

Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet?...

VIDEOCOLUMN - IJsbrand Velzeboer, voedingstechnoloog, duikt in de wereld van een oer-Hollands icoon: Chocomel. In deze videorubriek Quality Time...

Foto: FrieslandCampina

Mars en FrieslandCampina willen samen broeikasgassen verminderen

Mars en FrieslandCampina gaan samenwerken om de uitstoot van broeikasgas te reduceren. Het gaat daarbij om de uitstoot die vrijkomt bij de...

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...

Beeld: Tony's Chocolonely

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks...

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

De crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkersindustrie is de laatste maanden veel in...

5 trends voor 2024 volgens FrieslandCampina Ingredients: Gezond en duurzaam leven steeds belangrijker

5 trends voor 2024 volgens FrieslandCampina Ingredients: Gezond en...

De focus van FrieslandCampina Ingredients ligt in 2024 op het helpen van consumenten om zich zo goed mogelijk te voelen, door middel van voeding....