V.l.n.r.: Sjoerd Hoornweg, Jan WeideVoor abonnees
Voor abonnees
Audit

Voor abonnees Auditoren over audits: 'Een recall gaat ook ons niet in de koude...

De industrie kijkt op verschillende manieren naar auditoren. Waar sommige met open armen ontvangen worden, zijn andere minder welkom. Maar hoe ervaren auditoren dit zelf? Waar letten zij op en welke ontwikkelingen zien zij in de industrie? VMT sprak met Jan Weide en Sjoerd Hoornweg, auditoren bij SGS. "Wij zoeken altijd naar conformiteiten."

Zorgt het toenemende aantal onaangekondigde audits voor meer werkdruk? VMT vroeg het aan 5 QA'ersVoor abonnees
Voor abonnees
Audit

Voor abonnees QA'ers over werkdruk door onaangekondigde audits: 'Een dagje vrij...

Voor kwaliteitsmanagers vormen audits een groot deel van de werkzaamheden. Het aantal onaangekondigde audits neemt steeds meer toe. Kwaliteitsmanagers moeten steeds vaker en langer beschikbaar zijn voor een mogelijke onaangekondigde audit. Hoe ervaren kwaliteitsmanagers de werkdruk door het toenemende aantal onaangekondigde audits?

Simone Nelissen werkt(e) als kwaliteitsmanager en auditorVoor abonnees
Voor abonnees
Audit

Voor abonnees Ex-auditor én QA-manager over audit: 'Certificeringen missen vaak...

Of je werkt als kwaliteitsmanager óf als auditor. Simone Nelissen deed het allebei. Wat leerde zij als auditor wat haar helpt in haar huidige functie als kwaliteitsmanager? Wat gaat er soms mis in de communicatie tussen QA en de auditor? En wat ligt er eigenlijk op het bordje van de auditor? De kwaliteitsmanager doet een boekje open over beide werelden.

De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.
Pathogeen

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle autocontrolegidsen van de verwerkende sectoren in België. Deze is vanaf maart 2025 verplicht voor alle autocontrolegidsen.

NLP technieken kunnen kwaliteitsmanagers helpen om zich zekerder te voelen tijdens een auditVoor abonnees
Voor abonnees
Audit

Voor abonnees Onzeker over aankomende audit? Met deze technieken kun je sterker in...

Veel kwaliteitsmanagers zijn wel eens zenuwachtig voor een aankomende audit. Hoe kun je het beste met de auditor communiceren? Hoe kun je zekerder in je schoenen staan? Er zijn bepaalde technieken vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) om je zekerder te voelen. VMT sprak met Robin Stevens, trainer NLP. "De auditor is ook gewoon een mens."

Voor abonnees
Voor abonnees
Kwaliteitsmanagement

Voor abonnees Zelfverzekerd de audit in: 5 tips van ervaren QA'ers om goed...

Audits zijn een belangrijke taak en bezigheid van kwaliteitsmanagers. Waar sommige kwaliteitsmanagers blij worden van een audit, zien andere er tegenop. Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent op een audit? VMT vroeg het aan ervaren kwaliteitsmanagers en geeft 5 tips.

  1. Young QA: 'Welke soft en hard skills heb je nodig om te groeien in het kwaliteitsvak?'
  2. Voor abonneesStappenplan: zo ziet het proces van private label etikettering eruit
  3. Hoe borg je voedselveiligheid in E-commerce? Richtlijn voor last-mile distributie moet duidelijkheid geven
  4. Hoe kom je aan een goede kwaliteitsmanager?
  5. Holland Varken wordt het ketenkwaliteitssysteem voor Nederlandse varkenssector
  6. Young QA: 'Hoe kan je de food safety culture binnen je organisatie het beste beoordelen en beïnvloeden?'
  7. Young QA: Hoe houd je de regie over je eigen kwaliteitssysteem bij toenemende klantenaudits?
  8. Voor abonneesWebinar: Voedselveiligheidscultuur bij OFI: 'Bewustzijn loopt als rode draad door organisatie'
  9. Voor abonneesUit 2022: Zo implementeer je een voedselveiligheidscultuur. Dit zijn 8 tips (video)
  10. Onrust over handhaving NVWA op beheersing grondstofgevaren: GSFI-certificaat leverancier onvoldoende
  11. Toekomstbestendige fabriek: zorg voor integrale veiligheidsaanpak
  12. 'Gevaar listeriagroei bezorgmaaltijden en maaltijdboxen is aan producentenkant voldoende afgedekt door warenwet en hygiënecodes'
  13. Column Simone Hertzberger: Testen maakt producten niet veilig
  14. Een verstoorde keten, waar moeten voedselproducenten rekening mee houden?
  15. Young QA: 'Hoe breng je de denkwijze van handboekmakers en uitvoerders op gelijk niveau?'
  1. Loodverontreiniging in suiker in Nieuw-Zeeland, maar dit ging mis bij de recalls
  2. Trending in 2022: Kwalitatieve data worden steeds belangrijker
  3. Incident of calamiteit? Zo red je de bedrijfscontinuïteit van een voedingsmiddelenbedrijf
  4. FEVIA stelt vragen bij recalls producten zonder detecteerbare sporen ethyleenoxide
  5. FAVV: Ethyleenoxide teistert deel van de voedselketen
  6. Meli investeert 300.000 euro in nieuw laboratorium
  7. App op smartphone registreert controlepunten in brouwerij
  8. Webinar: Digitalisering als motor van R&D in food
  9. Benedikt Sas, manager Food2Know, wordt directeur DGZ, MCC en VIVEE
  10. GesponsordEen simpel 'mondkapje' is niet voldoende om contaminatie door perslucht te voorkomen
  11. Auditen in én na coronatijden: dit zijn de ontwikkelingen
  12. Belpork vzw lanceert BePork vanaf 1 januari 2021
  13. Voor abonneesWebinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'
  14. Trending in 2021: De QA-manager heeft steeds meer kennis nodig
  15. Voedselveiligheid en kwaliteit staan centraal in de keten