
McCain Foods en CêlaVíta zetten in op regeneratieve aardappelteelt
Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...
Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...
Ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie vinden het vooral belangrijk om hun CO2-reductie, circulariteit en klimaatneutraal produceren in kaart te...
Met dit online event willen we het onderwerp duurzaamheid bij de kop pakken. De voedingsmiddelenindustrie is er volop mee bezig. De een na de ander...
Na corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie, de klimaatcrisis en stijgende grondstofprijzen zoeken consumenten twee dingen in food: genieten om te...
De food-industrie moet verduurzamen. Niet alleen wegens de pan uitrijzende energierekeningen maar ook uit milieu-oogpunt zijn veranderingen nodig. En...
FrieslandCampina heeft de afgelopen jaren stappen gezet om CO2-uitstoot te reduceren met transport en productie. Maar na dit ‘laaghangende fruit’...
VMT bekeek het duurzaamheidsverslag van supermarktketen Lidl en zette de voor de foodindustrie belangrijke aspecten op een rij. Ook spraken we met...
Op het gebied van duurzaamheid heeft de voedingsmiddelenindustrie de komende jaren een enorme uitdaging. Hoewel het streven is dat ‘sustainability’...