VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over flexibele productie

  • Aangenomen wordt dat Industrie 5.0 een toenemende inzet van collaboratieve robots nodig heeft. Foto: ColRobFood
    België31 okt. 22

    Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk

    Tijdens de vijfde industriële revolutie zal de traditionele scheiding tussen mens en technologie langzaamaan wegvallen. De mens zorgt voor creativiteit en pro-activiteit, de cobot voor de productiviteit en ondersteuning. Dit is vanuit arbeidsveiligheidsoogpunt niet evident, maar hiervoor is er een ISO-standaard.

  • Foto: www.masterphoto.nl
    Technologie & Techniek9 apr. 21

    Platform voor digitale werkinstructies in de foodindustrie krijgt...

    Het digitaal platform SwipeGuide kreeg een investering van €5 miljoen onder andere om AI-gedreven kenniscrowdsourcing in productiefabrieken te verbeteren. Het softwarebedrijf digitaliseert werkinstructies met name voor de foodindustrie. Willemijn Schneyder, ceo en oprichter vertelt:

  • Directeur Frank Hessing en projectleider bouw Michiel Louwe Kooijmans storten het eerste beton van de nieuwe fabriek in bijzijn van gedeputeerde Van den Akker, burgemeester Palmen, wethouder Tegels en directeur van het bouwbedrijf Frank van de Ven.
    Product & Bedrijfsnieuws2 apr. 21

    Hessing Supervers start in coronacrisis met bouw nieuwe locatie in...

    Hessing Supervers, verwerker van groenten en fruit, start met de bouw van een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo. Hessing wil met de nieuwe locatie de verse groenten sneller gaan verwerken: gisteren geoogst, vandaag verwerkt en morgen in de winkel. De locatie moet naar verwachting eind 2023 operationeel zijn.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Technologie & Techniek27 jan. 21

    Voor abonnees Unilever introduceert transporteerbare nanofabriek in zeecontainer

    Unilever lanceert een 'nanofabriek' gevestigd in een transporteerbare zeecontainer van 12 meter. De nieuwe nanofabriek is ontworpen voor kleinschalige productie.

  • Product & Bedrijfsnieuws17 dec. 20

    Nieuwe handscanner moet productiviteit werknemers verhogen

    Datalogic introduceert een nieuwe draagbare handscanner. De scanner moet het orderpicken van goederen of pakketten vergemakkelijken en versnellen.

  • Door het eigen atelier in Noord-Macedonië kan Lavans snel inspelen op wensen van klanten.Gesponsord
    Gesponsord
    Product & Bedrijfsnieuws13 okt. 20

    Gesponsord Levertijd dankzij nieuwe productielocatie drie tot vier weken:...

    Tijdig over voldoende bedrijfskleding beschikken is cruciaal voor bedrijven, zeker in de voedingsindustrie. Om die reden opende Lavans vorig jaar een eigen productielocatie in Noord-Macedonië. De levertijd van bedrijfskleding daalde enorm en bovendien kan Lavans nu veel flexibeler inspringen op wensen van klanten. "We hebben alles in eigen hand."

  • De pilot-brouwerij van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven. Bier blijft immens populair en de interesse hoe je bier brouwt is groot. (fotograaf: Rob Stevens, KU Leuven)Voor abonnees
    Voor abonnees
    Mensen & Loopbaan12 jul. 20

    Voor abonnees Brouwopleiding KU Leuven fungeert als talentenmagneet: 'Brouwen bier...

    De KU Leuven start in september de postdoctorale opleiding mout- en brouwwetenschappen. Die moet het broodnodige talent opleveren voor bierbrouwerijen. ABInBev, 's werelds grootste brouwer draagt financieel haar steentje bij aan de opleiding, maar bemoeit zich niet met de inhoud. We zijn onafhankelijk zegt KU Leuven.

  • Economie & Bedrijven21 apr. 20

    Lamb Weston/Meijer legt deel fabrieken stil door coronacrisis

    Nederlanders werken massaal thuis en ze koken meer. Dat merkt aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer. Omdat horecabedrijven dicht zijn, daalde de vraag naar bijvoorbeeld friet sterk. Dit dwingt de aardappelverwerker tot het nemen van maatregelen.

  • Bedrijven18 mrt. 20

    Vezet: 'Help ons schappen vol te houden met vers gesneden agf'

    Vezet, een van de vaste leveranciers van vers gesneden groente en fruit van Albert Heijn, zet momenteel alle zeilen bij om de acute situatie rondom de coronacrisis goed te managen. Het bedrijf zoekt per direct versterking van productiemedewerkers, operators en monteurs.

  • Bedrijven16 mrt. 20

    Nobele oproep maaltijdenproducent in coronacrisis: 'Laten we elkaar...

    Maaltijdenproducent StarCuisine in Rijswijk doet tijdens de coronacrisis een warme oproep aan alle collegabedrijven en andere schakels in de voedingsmiddelenketen: "Laten we niet schromen om een beroep te doen op elkaar op het gebied van bijvoorbeeld personeel, ruimte, transport, flexibiliteit, logistiek, samen kosten besparen, creatief denken et cetera. Kortom: Laten we elkaar zoveel mogelijk helpen."

Meer artikelen

  1. Euro Caps bouwt nieuwe fabriek voor koffiecapsules, tientallen extra banen
  2. Doorbraken realiseren met foodinnovaties: belangrijkste do's en dont's voor 2020
  1. Verkopen van vertrouwen is de norm geworden
  2. Detectie van bottlenecks leidt tot efficiency en flexibele productie
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen