VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Digitalisatie

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Technologie29 okt. 24

    Gesponsord Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

    Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Duurzaamheid8 aug. 24

    Gesponsord Energie, afval en footprint in de tang houden? AI en digitalisering...

    Als bedrijven in de voedings- en drankenindustrie de grote duurzaamheidsuitdagingen zoals energie- en afvalreductie het hoofd willen bieden en ook hun rapportages over footprint op orde willen krijgen, is een verregaande digitalisering en het gebruik van AI onontbeerlijk. Ook bij andere regelgeving rondom gezondheid en transparantie ontkomen foodproducenten daar niet aan. Dit staat te lezen in een nieuw visierapport van Aptean vol experts. Ontdek daarin onder meer hoe een bedrijf zoals Brouwerij Frontaal met AI de ecologische voetafdruk verkleint.

  • Joris Kolff, Director Food & Beverage en Martijn Pattje, Vice President Sales, Europe.
    Trending 202412 dec. 23

    Trending 2024 | Aptean: 'Hogere winstverwachting voor foodbedrijven...

    Aptean kijkt vooruit. Afgelopen augustus deed het softwarebedrijf, samen met onderzoeksbureau B2B International, onderzoek naar de voedingsmiddelenindustrie. Wereldwijd werden er 450 zakelijke besluitvormers van productie- en distributiebedrijven in voeding en dranken ondervraagd, waarvan 110 specifiek gericht op de Benelux. "Hierdoor kunnen we met een wereldwijde blik lokaal inzoomen. Deze inzichten willen we delen met de markt", vertellen Joris Kolff, Director Food & Beverage en Martijn Pattje, VP EU Sales.

  • Kwaliteitszorgsystemen25 mei 21

    Webinar: Digitalisering als motor van R&D in food

    Om als voedselproducent relevant te blijven met innovaties, is het versnellen van het R&D-proces cruciaal. Het digitaliseren van het proces van klant naar nieuw product is hierbij een must. In dit webinar vertellen Arjen van Barneveld van Siemens en Jos Hensen van Greywise hoe dit optimaal kan en waar voedingsmiddelenbedrijven in de praktijk tegenaan lopen.

  • Arjen van Barneveld, Siemens: “Een trend is de democratisering van de vraag.”
    Technologie & Techniek3 mei 21

    Trending in 2021: productintroducties 75% sneller dankzij...

    Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten steeds flexibeler kunnen inspringen op de behoefte aan nieuwe producten. Ze moeten daarnaast blijven voldoen aan alle randvoorwaarden en eisen van hun afnemers en de steeds complexer wordende voedselveiligheidsissues en wetgeving.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Automatisering6 jan. 21

    Voor abonnees E-Lecture: 'Digitaliseer om sneller nieuwe producten te introduceren'

    De voorkeur van consumenten verandert sneller dan ooit tevoren en de vraag naar gezonde en gepersonaliseerde producten neemt sterk toe. Maar hoe introduceer je snel producten die aan alle eisen voldoen?

  • Technologie & Techniek25 nov. 20

    Analyse van bestaande data biedt waardevolle inzichten en...

    KENNISPARTNER - Met verschillende historische data uit een bestaand opslagsysteem zijn vaak goede procesvoorspellingen doen, waardoor op tijd actie ondernomen kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om afwijkingen van het proces te signaleren, voordat ze gaan plaatsvinden.

  • Image by <a href="https://pixabay.com/users/jillwellington-334088/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=553462">Jill Wellington</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=553462">Pixabay</a>Voor abonnees
    Voor abonnees
    Technologie & Techniek19 okt. 20

    Voor abonnees Ook kleine wijnboer moet digitaliseren

    Het driejarig Europees project S3FOOD moet mkb foodbedrijven helpen met digitaliseren. Door de opzet van de projecten komen drie werelden samen: foodbedrijven, technologie-aanbieders en aanbieders van digitale oplossingen. 'Ook de kleine bedrijven beseffen dat ze moeten digitaliseren om niet achterop te raken.'

  • Technologie & Techniek24 sep. 20

    Visproducent Princes brengt reis van tonijn met blockchain in beeld

    Visproducent Princes gaat met behulp van blockchaintechnologie de consument inzicht geven in de reis van een blik tonijn. Met een QR-code en een nieuw platform checkjevis.nl wordt er gestreefd naar meer transparantie.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit17 sep. 20

    Young QA: 'Waarom is digitalisering voor veel bedrijven lastig?'

    Jonge kwaliteitsprofessionals stellen in deze rubriek een vraag aan een ervaren vakgenoot. 

Meer artikelen

  1. In vier stappen naar digitale kwaliteitszorg
  2. FrieslandCampina lanceert biologische traceerbare kindervoeding
  3. Nestlé gebruikte augmented reality tools om fabrieken te ondersteunen tijdens coronacrisis
  4. Vitafoods in september ook digitaal
  5. Column Safe met Sjoerd: Hoe de crisis je dwingt tot creativiteit
  6. Vitafoods gaat digitaal door coronavirus
  7. De digital twin wordt ook in de consumenten-productenindustrie steeds breder omarmd
  8. KTBA en Syncforce gaan samenwerken
  9. FrieslandCampina zet nieuwe stappen in traceren herkomst kindervoeding
  1. 11 geleerde lessen over blockchain in food: 'Radicale transparantie wordt de nieuwe standaard'
  2. Refresco toont ambitie: mogelijk meer sappen in blockchain, andere supermarkten mogen aansluiten
  3. Trending in 2020: Product- en datakwaliteit gaan hand in hand
  4. GesponsordComplexere markt vraagt om meer digitalisatie
  5. GesponsordVoorkom een cyberaanval, wees kritisch met online werken
  6. Verbeter de voedselveiligheid door slim gebruik te maken van microbiologische analyseresultaten
  7. Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
  8. Verkopen van vertrouwen is de norm geworden
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen