Alles over Contaminanten

Food Safety Event: De relatie tussen milieu en voeding uitgediept
Welke stoffen en milieucontaminanten - zoals BBP en PFAS - kunnen in voeding terecht komen? En welke beheersmaatregelen kun je daarop nemen als...

Stappenplan: doe deze checks op contaminatie van je grondstoffen als...
Grote wereldwijde gebeurtenissen kunnen een voedselketen en grondstoffentoevoer plotsklaps ernstig verstoren. Denk aan conflicten, de blokkade van...

Wat te doen bij kernramp? QA leunt vooral op overheid bij nucleair...
De gezondheidseffecten van de kernrampen in Tsjernobyl en Fukushima echoën nog altijd na. In Oekraïne loert echter een nieuw gevaar voor de...

Food Law Event 2023: van Farm to Fork en 1169/2011 tot...
Wat kunnen we de komende tijd verwachten op gebied van de Farm to Fork strategie? Wat wordt er op Europees niveau besproken aangaande nieuwe...

Nieuwe wetgeving voor maximumgehalten aan verontreiniging in...
Op 5 mei is er een nieuwe Verordening (EU) 2023/915 gepubliceerd, die vaststelt welke maximumgehalten er gelden voor bepaalde verontreinigingen in...

Laatste stand van zaken in wetgeving: insights van de NVWA, Picnic,...
Hoe zien de aangekondigde wijzigingen in de 1169/2011 eruit? Wat zegt de nieuwe wetgeving op gebied van duurzaamheidsclaims? Waar ligt de grens...

Stappenplan: zo ga je om met de wetswijziging contaminanten
De wetgeving over contaminanten en toxinen zijn vastgelegd in Verordening (EG) 1881/2006. Deze wordt nu ingetrokken en vervangen door de nieuwe...

Stoeien met contaminanten als MOAH? Zo ziet het NVWA...
Contaminanten zijn een complex onderwerp binnen de voedingsindustrie. PFAS, MOAH en pesticiden bezorgen voedingsproducenten soms hoofdpijn. Maar waar...

Normec krijgt accreditatie voor uitvoeren PFAS-analyses...
Normec Groen Agro Control heeft accreditatie gekregen voor het uitvoeren van PFAS-analyses in voedingsmiddelen. Hierdoor wordt het mogelijk in...

Bisfenol A (BPA) in voedsel slecht voor menselijk immuunsysteem:...
Blootstelling aan bisfenol A (BPA) via voeding is een gezondheidsrisico voor consumenten van alle leeftijden. Dat concluderen EFSA-wetenschappers in...