HAK verlaagt prijzen peulvruchten
HAK wil dat consumenten vaker peulvruchten eten Daarom verlagen ze de consumentenadviesprijs van het merendeel van haar producten.
HAK wil dat consumenten vaker peulvruchten eten Daarom verlagen ze de consumentenadviesprijs van het merendeel van haar producten.
Consumenten moeten eraan wennen dat niet alle groenten het hele jaar beschikbaar zijn. Dat zegt Nicole Freid, CEO van groente- en peulvruchtenfabrikant HAK. Door klimaatverandering worden oogsten in de toekomst minder voorspelbaar en gaan weersextremen leiden tot schaarste van bepaalde producten.
De #BEANMEAL is een landelijke campagne die de peulvruchtenconsumptie moet bevorderen. Dat is nodig want de Nederlander eet wekelijks gemiddeld 50 gram peulvruchten, de helft van wat het Voedingscentrum aanbeveelt.
Volgens een onderzoek waren onvoldoende verhitte bruine bonen de oorzaak van een groot aantal zieken in een uitbraak van acute gastro-enteritis in Frankrijk, veroorzaakt door plantengifstoffen.
Willicroft maakt een plantaardig alternatief voor kaas op basis van witte bonen uit Nederland. VMT mocht een kijkje nemen achter de schermen bij de wittebonenboer en de kaasproducent.
De populariteit van vleesvervangers is al een aantal jaren hoog. Vele varianten zijn in supermarktschappen te vinden. Toch ziet Heinz ruimte voor nog een merk binnen vleesvervangers: "Mensen kennen en vertrouwen ons merk." Productontwikkelaar Francesca Parisi en marketeer Mirthe Enklaar vertellen aan VMT hoe de multinational deze - voor hen nieuwe - categorie wil veroveren.
Om peulvruchten aantrekkelijk te maken voor gen Z, trekt Boon alles uit de kast. Een opvallende Rekart-verpakking moet de kritische jonge consument meer aanspreken dan een glazen pot. "Dat is meer voor hun oma en opa." Jamael Food Group - eigenaar van conservenproducent Baltussen en van Boon - heeft een hoger doel met dit product. "Wij geloven niet dat 'nepvlees' de toekomst heeft."
In Europa is de vraag naar plantaardige eiwitten hoog door de populariteit van veganistische en vegetarische producten. In West-Afrika groeien verschillende peulvruchten die mogelijk interessant zijn voor de Europese markt. Het opzetten van exportketens zou de landbouwontwikkeling in Afrika kunnen bevorderen. Wageningse onderzoekers keken naar consumentenacceptatie, opbrengst en voedselveiligheid van 3 peulvruchten.
De nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen moet de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen vergroten.
ME-AT the Alternative lanceert plantaardige vleesvervangers gemaakt van eiwitten uit Nederlandse veldbonen.