nieuws

Frankrijk en China introduceren blockchainketen voor Franse premium voedingsproducten

Duurzaamheid & MVO

Onder het toeziende oog van de Chinese president Xi Jinping en Franse president Emmanuel Macron werden de eerste premium voedingsproducten door een blockchainketen gehaald. In de keten werden de producten geleverd en geverifieerd. Op 10 december houdt VMT de bijeenkomst Blockchain in Food in Nieuwegein waar de laatste ontwikkelingen aan bod komen.

Frankrijk en China introduceren blockchainketen voor Franse premium voedingsproducten

Onder de premium producten vallen onder andere ‘Label Rouge Limousin’ rundvlees en varkensvlees en Bourgondische Boisset-wijn. Tijdens de China International Import Expo in Shanghai werd het nieuwe B2B-syteem tentoongesteld. Een blockchainketen voor premium voedingsmiddelen.

Premium blockchainketen

De nieuwe B2B-blockchainketen voor voedingsmiddelen en dranken moet het voor Chinese consumenten mogelijk maken om snellere toegang te verkrijgen tot Franse premium producten.

Blockchain biedt meer zekerheid dat de producten authentiek zijn, volledig voedselveilig en van hoge kwaliteit. DNV GL, VeChain en ASI Group ontwikkelden de blockchaintechnologie.


Hottopic Event: Blockchain in food

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in blockchain? Hoe kunnen bedrijven de technologie gebruiken in hun strategie? En niet onbelangrijk: wat is de impact van blockchain op het dagelijkse werk van de kwaliteits- of duurzaamheidsmanager? Onder andere de verhalen van Refresco en Plus komen aan bod tijdens dit evenement.

Klik hier voor het volledige programma

Klik hier om direct aan te melden


 Productinformatie delen

Volgens de ontwikkelaars gaat het om een innovatieve oplossing die de specifieke kennis van alle partners combineert. Daarnaast voldoet de technologie aan de vraag van China naar voedselveilige producten, kwaliteit en transparante handel van traceerbare producten.

Franse producenten kunnen namelijk met hulp van blockchain de waarde van hun producten benadrukken en tegelijkertijd aantonen dat ze authentiek zijn. Ze krijgen zo toegang tot  lucratieve  Chinese markt waar de vraag naar kwalitatieve Europese voedingsmiddelen groot is.

Met de ketentechnologie kunnen de Franse producenten betrouwbare productinformatie delen. Volgens DNV GL kun je de blockchainketen zien als een brug tussen Frankrijk en de Chinese markt.

Voedselfraude

Voor de technologie bracht ASI Group zijn kennis over kwalitatieve logistiek en wereldwijde handelsoplossingen in.

De openbare blockchainketen wordt aangedreven door VeCHain die de verificatie van producten en haar producenten mogelijk maakt. Bovendien zorgt het bedrijf ervoor dat er niet gefraudeerd kan worden. DNV GL biedt de digitale middelen en de technologie om vertrouwlijke systemen te bieden.

Sven Edgren van DNV GL zegt over de technologie: “We controleren fysiek de producten bij aankomst zodat de consumenten op de authenticiteit van de producten kunnen vertrouwen.”

Reageer op dit artikel