Annelies Taams - Postma

Freelance redacteur

Een digitale impressie van een Listeria monocytogenes bacterie.

On topic: Listeria monocytogenes, een overzicht

Listeria monocytogenes zorgt in Europa voor de meeste doden door voedselinfecties. Ondanks dat er met grote regelmaat producten met Listeria besmet...

On Topic: Bacillus cereus geducht in Europa

On Topic: Bacillus cereus geducht in Europa

Bacillus cereus veroorzaakte in 2020 in Europa het grootste aantal uitbraken door voedselvergiftiging. Tijd om deze bacterie in dit On Topic-artikel...

On topic: Het gevaar van Clostridium botulinum

On topic: Het gevaar van Clostridium botulinum

Clostridium botulinum is een gevaarlijke bacterie. Sporen van de bacterie overleven de meeste processtappen in de voedingsmiddelenindustrie en de...

Lars de Keijser is gespecialiseerd duurzaamheidsconsultant van KTBA, een dochteronderneming van Merieux Nutrisciences.

Trending in 2022: Ook MKB moet duurzaamheidsvragen gaan stellen

Liggen de duurzaamheidsvraagstukken nu nog vooral bij de multinationals, ook het MKB in de voedingsmiddelenindustrie moet zich gaan opmaken voor de...

Kathleen Malfroy, CEO Normec Foodcare QA België: “Er is een cultuuromslag nodig om voedselveiligheid echt te kunnen borgen.”

Trending in 2022: Voedselveiligheid en duurzaamheid onlosmakelijk...

De voedingsmiddelenindustrie heeft zich de afgelopen jaren heel flexibel en snel moeten aanpassen aan alles wat op de industrie afkwam. De...

Tomaso Della Vedova, Industry Manager Food and Life Sciences bij Endress+Hauser: “Inline metingen van de kwaliteit en samenstelling van proteïnen zijn mogelijk”

Trending in 2022: Kwalitatieve data worden steeds belangrijker

Endress+Hauser ziet dat digitalisering, duurzaamheid en efficiënt produceren nog steeds hoog op de agenda staan bij de voedingsmiddelenbedrijven....

Aart-Jan Smit, Sales Manager Food & Pharma van Bilfinger Tebodin: “Digitalisering kan in elk financieel plaatje passen.”

Trending in 2022: Hoe haal je in een fabriek de duurzaamheidsdoelen?

De trend die Aart-Jan Smit voor volgend jaar, maar ook op lange termijn ziet, is dat duurzaamheid in de breedste zin van het woord in de...

Trending in 2022: Vraag naar specifiekere analyses wordt groter

Trending in 2022: Vraag naar specifiekere analyses wordt groter

Voedingsmiddelenproducenten zijn volop bezig met het ontwikkelen en aanpassen van onder andere gezondere producten. Een trend die al even gaande is....

On Topic: Wees beducht op uitbraken van Staphylococcus aureus

On Topic: Wees beducht op uitbraken van Staphylococcus aureus

Veel mensen zijn zelf drager van Staphylococcus aureus. Wat is dan de relatie met voedselveiligheid? Hoe gevaarlijk is deze bacterie en wat zijn de...

On Topic: Wat betekent Campylobacter voor de voedselveiligheid?

On Topic: Wat betekent Campylobacter voor de voedselveiligheid?

Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de Campylobacter-bacterie? Waar komt de bacterie voor in de voedingsmiddelenindustrie en hoe ziek kun je...