10/02/2026 | Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen HAS Academy

10/02/2026 | Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen HAS Academy

Wil jij begrijpen hoe micro-organismen voedsel beïnvloeden en hoe je bederf en besmetting voorkomt in jouw productieproces? Tijdens de cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen leer je de fundamenten van levensmiddelenmicrobiologie met directe toepassingen in kwaliteitsbeheer en voedselveiligheid. Je werkt in het microbiologisch laboratorium van HAS green academy, leert analyseresultaten interpreteren en vertaalt kennis naar praktische maatregelen in je eigen werkomgeving.

De cursus start op dinsdag 10 februari 2026 en bestaat uit 6 bijeenkomsten en een toetsmoment. De bijeenkomsten starten om 16.00 uur en eindigen om 19.30 uur.

  • 2 avonden theorie
  • 4 avonden theorie & praktijk
  • 1 toetsavond

Cursusdata:

  • 10 februari 2026
  • 3 maart 2026
  • 10 maart 2026
  • 17 maart 2026
  • 24 maart 2026
  • 31 maart 2026
  • 7 april 2026 (toetsmoment)

De cursus heeft een doorlooptijd van 2 maanden. Alle bijeenkomsten zijn fysieke bijeenkomsten bij HAS green academy in 's-Hertogenbosch. De cursus vraagt om ongeveer 4,5 uur per week aan zelfstudie.

Interesse in deze cursus?  Inschrijven is mogelijk via: Cursus Basis microbiologie van voedings-middelen

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 02/03/2026 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie HAS Academy
  2. 03/03/2026 | Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen HAS Academy
  3. 19/3/2026 | VMT Food R&D Event
  4. Een barista-ervaring thuis? De Neo van Nescafé Dolce Gusto moet dat mogelijk maken (met composteerbare koffiepad)
  5. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in Canada gelinkt aan producten met pistachenoten
  6. Harde EU-lijn tegen voedselverspilling: doneren van onverkocht voedsel wordt verplichting
  7. Voor abonneesZo gaat Nestlé om met duurzaamheidswetgeving: 'Niet afzwakken, maar verduidelijken'
  8. GEA lanceert monitoringstool om stilstand in zuivel- en drankenfabrieken te voorkomen
  9. Voor abonneesWebinar terugkijken: tips en trucs om te voldoen aan het nieuwe allergenen beleid
  10. GesponsordDe voedingsindustrie van morgen: inzichten en oplossingen (gratis webinar)
  1. Voor abonneesWanneer politieke stormen voedselveiligheid raken - lessen uit de crisis bij de CDC
  2. Voor abonneesWat ging er mis? Ontwikkelingen in 8 jaar recalls op een rij
  3. 'Eieren zijn wereldwijd de snelst groeiende dierlijke eiwitbron'
  4. Antibioticaresistente bacteriën in de voedselketen: wat is het risico voor de industrie?
  5. Voor abonneesRuim 100 mensen ziek bij E. coli-uitbraak in Canada
  6. Tip van jouw advocaat: Pas op bij claims over collageen
  7. Rainforest Alliance brengt regeneratief keurmerk voor koffie op de markt
  8. Nederlandse vleesindustrie lijdt onder Chinese importheffingen op varkensvlees
  9. Zo borg je voedselzekerheid in tijden van crisis
  10. Voor abonneesResistentie zonder grenzen: waarom Salmonella Dublin een One Health-risico vormt