27-02-2024 | Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen

27-02-2024 | Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen

Tijdens de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen leer je verbanden leggen tussen ingrediënten en de producteigenschappen van voedingsmiddelen.

Een vernieuwde cursus waarin je leert om verbanden te leggen tussen de ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen. De functionaliteit van diverse ingrediënten wordt zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.

Onderwerpen bij deze cursus zijn: eiwitten, vetten, geleer-en verdikkingsmiddelen, emulgatoren, practica, en de beïnvloeding van ingrediënten op de producteigenschappen.

De cursus bestaat uit 10 cursusavonden, waarvan 8 avonden een combinatie van theorie en practicum, één workshop aroma en één toets avond.

Meer informatie

Lees meer over

  1. 26-02-2024 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie
  2. Young R&D: 'Wat wordt de invloed van AI op productontwikkeling?'
  3. Trends 2024: wat wil consument van plantaardig? 5 lessen uit recent onderzoek Proveg
  4. 4 voedselproducenten slaan handen ineen voor ontwikkeling circulaire vleesvervanger
  5. Glansrol voor vet in plantaardige productontwikkeling bij AAK
  6. 3 trends voor 2024: minimaal bewerkt voedsel, gezond ouder worden en geoptimaliseerd eten
  7. 19-10-2024 | SIAL Parijs
  8. Nationale Week Zonder Vlees gaat internationaal: start in België
  9. Koffie die niet naar koffie smaakt? 5 innovaties in dranken op Anuga
  10. Nieuwe smaken spotten met AI? Dragonfruit en mungboon lijken veelbelovend
  1. Van omelet tot pork belly: 9 opvallende plantaardige alternatieven voor vlees, vis en ei gespot op de Anuga
  2. Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)
  3. Terugblik: het Food Future Event in beeld
  4. 'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
  5. Productinnovaties september: Oldtimers suikervrije dropjes, vegan borrelbox, THIS vleesvervanger
  6. Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
  7. Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt aan bij actuele trends productontwikkeling
  8. 'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om zich te bewijzen' (podcast)
  9. Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie en discussie op mijn vakgebied'
  10. Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering van tussendoortjes