26-02-2024 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie

26-02-2024 | Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie

Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis.

Onderwerpen bij deze cursus: de houdbaarheid van voedingsmiddelen en de rol van verpakkingen, de samenstelling van voedingsmiddelen, de relatie tussen de verschillende grondstoffen en procestechnologische bewerkingen, kwaliteitsborging, de bijbehorende wet- en regelgeving, de gevolgen van langdurige opslag en de procestechnologische verwerking van voedingsmiddel tot eindproduct. De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op maandagmiddag.

Meer informatie

  1. Young R&D: 'Wat wordt de invloed van AI op productontwikkeling?'
  2. Trends 2024: wat wil consument van plantaardig? 5 lessen uit recent onderzoek Proveg
  3. 4 voedselproducenten slaan handen ineen voor ontwikkeling circulaire vleesvervanger
  4. Glansrol voor vet in plantaardige productontwikkeling bij AAK
  5. 3 trends voor 2024: minimaal bewerkt voedsel, gezond ouder worden en geoptimaliseerd eten
  6. 19-10-2024 | SIAL Parijs
  7. Nationale Week Zonder Vlees gaat internationaal: start in België
  8. Koffie die niet naar koffie smaakt? 5 innovaties in dranken op Anuga
  9. Nieuwe smaken spotten met AI? Dragonfruit en mungboon lijken veelbelovend
  10. Van omelet tot pork belly: 9 opvallende plantaardige alternatieven voor vlees, vis en ei gespot op de Anuga
  1. Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)
  2. Terugblik: het Food Future Event in beeld
  3. 'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
  4. Productinnovaties september: Oldtimers suikervrije dropjes, vegan borrelbox, THIS vleesvervanger
  5. Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
  6. Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt aan bij actuele trends productontwikkeling
  7. 'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om zich te bewijzen' (podcast)
  8. Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie en discussie op mijn vakgebied'
  9. Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering van tussendoortjes
  10. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit