19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Al 60 jaar brengt SIAL professionals van over de hele wereld samen om onderwerpen in de voedingsindustrie te verkennen. SIAL is een vakbeurs waarbij professionals elkaar ontmoeten en de kwesties in de voedingsindustrie kunnen bespreken. Deze jubileumeditie zal volgens de vakbeurs ook een viering zijn. Gedurende de vijf dagen van het evenement komt de gehele voedingsindustrie samen, zowel tijdens de conferenties als op de beursvloer. De SIAL Paris 2024 ontvangt dit jaar ruim 7.500 exposanten uit meer dan 130 landen, waarbij naar verwachting maar liefst 75% van de bezoekers internationaal zullen zijn. De SIAL Paris is de grootste foodvakbeurs van het jaar, waar wereldwijde innovators, opinieleiders en decisionmakers samenkomen.

Thema "Own the Change"

Onder het thema "Own the Change" wil de SIAL 2024 professionals uit de industrie stimuleren om voortdurende transformaties te omarmen en wereldwijde voedseluitdagingen aan te pakken. Deze collectieve beweging zal worden gevoed door de MVO-initiatieven van exposanten onder de aandacht te brengen en expertise onder de aandacht te brengen door middel van initiatieven zoals SIAL Insights, een tweejaarlijkse analyse van trends in de sector, SIAL Innovation, dat een kijkje biedt in toekomstige ontwikkelingen, en SIAL Startup, dat in 2024 twee keer zoveel veelbelovende startups zal bevatten als tijdens de vorige editie, inclusief concepten die zich in een vroeg stadium bevinden.

Plattegrond

Een van de belangrijkste hoogtepunten is een nieuwe indeling van de beurshallen. Om de bezoekerservaring te verbeteren, komt de SIAL tegemoet aan de wens van 80% van de bezoekers om het aanbod per producttype te presenteren, om zodoende een efficiëntere gang over de beurs te kunnen maken. De nieuwe plattegrond groepeert de exposanten dan ook per thema.

Op het gebied van vertegenwoordigde landen, strijden Frankrijk en Italië om de eerste plaats, waarbij Italië momenteel aan de leiding is qua oppervlakte, met meer dan 16.000 m2. Daarnaast keert China sterk terug met meer dan 6.000 vierkante meter aan paviljoens, terwijl ook Oekraïne en India hun groeiende invloed op het wereldtoneel demonstreren. Ook Nederland is zoals gebruikelijk sterk vertegenwoordigd op de SIAL, met onder meer een collectief Holland Paviljoen.

Met een geschatte komst van 285.000 professionals, waaronder 8.000 grote inkopers met een gecombineerde koopkracht van 50 miljard euro, biedt de SIAL Paris ongeëvenaarde zichtbaarheid en zakelijke kansen op het wereldtoneel. Bovendien dient het evenement als uitgelezen mogelijkheid tot ‘culinaire diplomatie’, met meer dan 100 officiële verwachte delegaties.

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...

Handig overzicht: 3x duurzaamheid en 3x gezondheid bij Albert Heijn

Handig overzicht: 3x duurzaamheid en 3x gezondheid bij Albert Heijn

Zeker in supermarkten zoeken consumenten naar eten dat lekker en betaalbaar is, maar ook gezond en als het even kan duurzaam. Op het Food Future...

'Nutri-Score goedbedoeld, maar houdt wereld ultrabewerkte voeding in stand'

'Nutri-Score goedbedoeld, maar houdt wereld ultrabewerkte voeding in...

TastyBasics maakt producten met minder bewerkte ingrediënten, voorsorterend op een toekomst waar een gevarieerd minder bewerkt eetpatroon de...

Productinnovaties juni en juli: Karamelsaus, Korenwolf Wit en plantaardig alternatief mozzarellabol

Productinnovaties juni en juli: Karamelsaus, Korenwolf Wit en...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van juni en juli: Karamelsaus, Korenwolf Wit, en plantaardig...

4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om deze te overwinnen

4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om...

Foodvalley NL en Invest-NL zien dat startups en scale-ups tegen belemmeringen aanlopen in het opschalen brachten. Ze brachten de uitdagingen in kaart...

Microbioom & vezels, een hecht duo: wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Microbioom & vezels, een hecht duo: wat zijn de laatste...

Steeds meer consumenten weten dat een gezond microbioom goed is voor de gezondheid. Ze zien ook de positieve rol van vezels hierin. DSM-Firmenich...

Dit zijn 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare snacks

Dit zijn 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare snacks

Proveg formuleerde 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare producten nadat een rapport van Future Market Insights groei in die categorie...

Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten

Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten

Ook in de Verenigde Staten is ultraprocessed een populair onderwerp. Innova Market Insights deed consumentenonderzoek en kwam tot 5 inzichten. Bij de...