KIDV komt met een Recyclecheck voor metalen verpakkingen

KIDV komt met een Recyclecheck voor metalen verpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) introduceert een nieuwe Recyclecheck voor metalen verpakkingen. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig bepalen of verpakkingen, die hoofdzakelijk uit staal of aluminium bestaan, goed recyclebaar zijn.

De Recyclecheck geeft veel achtergrondinformatie over het recyclingproces van metalen verpakkingen. De Recyclecheck Metalen Verpakkingen bestaat uit twee beslisbomen, één voor staal en één voor aluminium. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden.

Recyclebaarheid verpakking bepalen

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag een toelichting. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunnen bedrijven de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Via de website van het KIDV is de Recyclecheck, die ook in het Engels beschikbaar is, te downloaden.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste en flexibele kunststof verpakkingen, verpakkingen van papier en karton en van glas. Een overzicht is te vinden op de website van het KIDV.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema's Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.