Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

Familiebedrijf Van der Heiden Kaas heeft per 1 februari Fromagerie Brigitte overgenomen. Hiermee is het assortiment verder verbreed. Naast de bijzondere kwaliteit van Hollandse kazen in vele smaken, brengt de overname van Fromagerie Brigitte, gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas, ook de Franse kaas in het aanbod van Van der Heiden Kaas.

Internationale groothandel Van der Heiden Kaas uit Bodegraven (NL) biedt een brede range aan kaasmerken, zoals de echte Hollandse kazen uit Stolwijk, Gouda, Edam en Maasdam. Er worden commodities geleverd, van jonge kaas tot extra gerijpte en extra oude kaas, maar tevens kaasspecialiteiten met vele bijzondere smaken, met ‘passion for quality’. Een voorbeeld is de Dilano, verkrijgbaar in hot-Chili, tuinkruiden, brandnetel, knoflook, olijf-tomaat, walnoot, mosterd, fenegriek, komijn, peper, rode en groene pesto, truffel, pompoen en lavendel.

Best of both

Nederland is een kaasland bij uitstek, maar ook Frankrijk staat bekend als een land met een rijke ervaring in het maken en rijpen van kaasspecialiteiten. Fromagerie Brigitte is gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas en wel het in bijzonder de grotgerijpte kaas. De Griskaas wordt in Nederland geproduceerd en in Frankrijk in een grot geaffineerd.

Griskaas profiteert van de ideale omstandigheden in een grot om de kaas te laten rijpen. Zo bereikt de kaas na een aantal maanden de perfecte rijping en kan hij zijn volle smaak ontwikkelen. ‘Gris’ van kleur, maar kleurrijk in smaakbeleving.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Hessing neemt 50% belang in Heeren Groenten & Fruit voor verdere groei in foodservice

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Hessing neemt 50% belang in Heeren...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het...

KAAZ staat voor Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver. Het project heeft tot doel een innovatief plantaardig kaasalternatief te ontwikkelen met...

Foto: Global Food Consumers Forum

Salmonella-uitbraak door kaas treft 70 mensen in Frankrijk

In Frankrijk zijn meer dan 70 mensen ziek geworden door een Salmonella-uitbraak die gelinkt is aan de consumptie van zachte kazen van het merk Le...

Zomerserie voedselveiligheid: Directeur zuivelbedrijf riskeert gevangenis na dodelijke uitbraak van Listeria 

Zomerserie voedselveiligheid: Directeur zuivelbedrijf riskeert...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een...

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies...

Handig overzicht: hoe de smaak van plantaardige alternatieven kaas te verbeteren

Handig overzicht: hoe de smaak van plantaardige alternatieven kaas te...

De afgelopen jaren zijn er steeds beter smakende vleesvervangers in de schappen te vinden met een goede voedingswaarde. Bij plantaardige...

Dit kon er allemaal mis gaan in rauwmelkse kaasproductie met listeriadoden tot gevolg

Dit kon er allemaal mis gaan in rauwmelkse kaasproductie met...

Een eigenaar van een verwerker van rauwe melk in de VS, is er gloeiend bij. Eigenaar Johannes Vulto liet vanaf de oprichting van Vulto Creamery in...

Belgische kaasproducent St. Paul mag smeerkaasproducent ERU overnemen

Belgische kaasproducent St. Paul mag smeerkaasproducent ERU overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische...