nieuws

Zonnepanelen zorgen voor groei in elektriciteit uit hernieuwbare bronnen

Technologie & Techniek

De installatie van zonnepanelen op huizen, bedrijven en fabrieken zal de komende vijf jaar flink groeien, zegt de International Energy Agency (IEA) in een rapport over de marktontwikkelingen voor hernieuwbare energie. Ook foodbedrijven -zelfs mkb- plaatsen zonnepanelen. Een hiervan spreekt op het Food Technology Event over het proces.

Zonnepanelen zorgen voor groei in elektriciteit uit hernieuwbare bronnen

De organisatie verwacht dat de totale op hernieuwbare energie gebaseerde energiecapaciteit wereldwijd zal groeien met 50% tussen 2019 en 2024. Deze groei van 1200 gigawatt komt door kostenreductie en inspanningen van overheden. Zonnepanelen zorgen voor 60% van deze groei.

Versnellen gebruik

“Hernieuwbare energiebronnen zijn wereldwijd al de tweede bron van elektriciteit, maar het gebruik ervan moet versnellen willen we de doelen behalen op klimaat, luchtkwaliteit en bereikbaarheid van energie”, verklaart Fatih Birol, directeur van IEA.

De groei van zonnepanelen komt vooral door toepassing in de industrie dan bij huizen. Dit komt doordat de schaal groter is en dat de elektriciteitsbehoefte zorgt voor grotere besparingen op de rekening.

Food Technology Event

Ook het mkb investeert in zonnepanelen. Er komt echter veel bij kijken, zo vertelt Dennis van der Kroon van Van der Kroon Food Products tijdens het Food Technology Event op 31 oktober aanstaande. Energietransitie in de praktijk is een van de thema’s die aan bod komt.

Andere onderwerpen zijn: energiereductie, het Klimaatakkoord en de mogelijkheden om minder CO2 uit te stoten.

Tijdens de plenaire sessie zal Marian Geluk van de FNLI uiteen zetten wat de uitdagingen zijn van het Klimaatakkoord voor de voedingsmiddelenindustrie. FrieslandCampina en Verstegen Spices & Sauces vertellen hoe zij fossielvrij produceren willen aanpakken.

Datum: 31 oktober
Locatie: Miele Experience Center, Vianen

Bekijk het programma
Direct aanmelden 

 

Reageer op dit artikel