VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Schimmel

  • Foto: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid8 mei 25

    Voor abonnees Precisiefermentatie onder de loep: 3 aandachtspunten voor producenten

    Welke veiligheidsrisico's kunnen zich voordoen bij de toepassing van precisiefermentatie door producenten? De Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) publiceerde onlangs een rapport over de aandachtspunten van deze voedseltechnologie. VMT dook in het rapport en zette drie belangrijke punten op één rij.

  • foto: shutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Schimmel26 sep. 24

    Voor abonnees Schimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen

    Volgens recente richtlijnen uit Denemarken en de Verenigde Staten moeten voedingsmiddelen met schimmel in veel gevallen worden weggegooid. In bepaalde gevallen kan de schimmel echter ook veilig worden weggesneden.

  • Quality Time met IJsbrand17 sep. 24

    Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de...

    VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand laat IJsbrand Velzeboer zien hoe een eenvoudige UV-lamp van ongeveer 250-350 nanometer kan helpen bij een snelle kwaliteitscontrole of ingangscontrole van voedingsmiddelen.

  • Foto: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Mycotoxines15 aug. 24

    Voor abonnees Mycotoxinen in voedsel: antwoorden op meestgestelde vragen

    Het Duitse Federale Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) heeft veelgestelde vragen en antwoorden over schimmels en mycotoxinen in voedingsmiddelen verzameld. In dit artikel de insights.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Mycotoxines24 mei 24

    Voor abonnees Hoge niveaus mycotoxinen in meel en rijst gevonden

    Door monsters van meel en rijst te analyseren dat aanwezig was in woonhuizen in het binnenland van Brazilië, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van São Paulo de aanwezigheid van hoge niveaus mycotoxinen.

  • Fermentatie26 mrt. 24

    The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

    Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het bedrijf het eiwit in het Aziatische land mag importeren, produceren en verkopen.

  • Schimmel27 nov. 23

    Beschimmelde jam kun je het beste weggooien

    Deskundigen krijgen regelmatig de vraag of ze plekjes beschimmelde jam niet gewoon kunnen weghalen en de rest van de jam kunnen gebruiken alsof er nooit iets is gebeurd.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Kaliumsorbaat (E202)28 sep. 23

    Voor abonnees Alternatief voor kaliumsorbaat (E202)? 'Dit houdt schimmel langer uit...

    Cupcakes, brood, tortilla's en andere bakproducten gaan snel schimmelen als je ze niet behandelt met bijvoorbeeld kaliumsorbaat (E202). Een natuurlijk alternatief op basis van gebufferde azijn en een plantenextract kan de schimmel echter nog langer weghouden uit bakkerijproducten.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen