VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over MSC-keurmerk

  • foto: shuterstock
    Vis18 apr. 24

    Visfederatie spreekt zich uit over prijsstijging en 'oogknipingreep'...

    Albert Heijn meldde vorige week geen zaken meer te doen met garnalenleveranciers die de beestjes ontdoen van de ogen. De Nederlandse Visfederatie reageert op de ontwikkelingen en ook op de stijgende garnalenprijzen.

  • Kip en gevogelte12 sep. 23

    Onderzoek: keurmerk wint verder terrein in supermarktschap

    Supermarkten verkopen steeds meer producten met een keurmerk, die zo ook marktaandeel winnen. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Circana (voormalig IRI).

  • Consumentenonderzoek4 mei 23

    Ondanks inflatie zijn consumenten meer geïnteresseerd in producten...

    Consumenten kopen in de supermarkt steeds meer producten met een duurzaamheidskeurmerk. In 2022 besloeg het omzetaandeel van producten met een duurzaam keurmerk 22,3% van de totale omzet van voedingsmiddelen.

  • België14 dec. 22

    MSC lanceert Duurzame Vis Awards

    Marine Stewardship Council beloonde Carrefour voor zijn prestaties op het gebied van MSC certificering en traceerbaarheid. De organisatie lanceert dit jaar de MSC Duurzame Vis Awards.

  • België25 mei 22

    Milieu Centraal benoemt 12 nieuwe topkeurmerken: 'Voor bijna alle...

    Milieu Centraal selecteert 12 keurmerken voor de Keurmerkenwijzer. Deze keurmerken zijn volgens de organisatie de beste keurmerken om consumenten te helpen om duurzamer boodschappen te doen. "Van koffie tot chocolade, van zuivel tot vis, en van groente tot eieren, voor bijna alle boodschappen is een topkeurmerk te vinden."

  • 10 keurmerken op een rij
    Economie & Bedrijven21 apr. 22

    Voedingsomzet supermarkt komt voor 21% van producten met duurzamer...

    Het aandeel van producten met een duurzamer keurmerk binnen de totale foodomzet in supermarkten blijft doorgroeien. In 2021 kwam 21% van de totale foodomzet van producten met een duurzamer keurmerk.

  • Milieu Centraal bestempelt tien keurmerken als 'topkeurmerken'
    Wetgeving & Toezicht23 feb. 22

    Keurmerken en logo's verdringen elkaar op de verpakking - 10...

    Elk jaar komen er wel weer nieuwe keurmerken en logo's bij. Is er nog plaats op de verpakking? Welke keurmerken zijn relevant voor welke productcategorieën? Aan welke eisen moeten producten voldoen? En wanneer is een keurmerk een 'topkeurmerk'? VMT sprak met Paulien van der Geest van Milieu Centraal over topkeurmerken en zet de keurmerken op een rij.

  • Duurzaamheid & MVO25 jan. 22

    Seafarm krijgt eerste ASC-certificering ter wereld voor platvis

    Het ASC heeft de Nederlandse tarbotkweker Seafarm als eerste ter wereld gecertificeerd voor platvis. Het bedrijf uit Zeeland toont met deze certificering aan dat de vis verantwoord gekweekt is met minimale impact voor mens en milieu.

  • Duurzaamheid & MVO30 dec. 21

    Duurzaamheid & MVO: meest gelezen in 2021

    In de laatste week van december is het weer tijd voor de jaaroverzichten over de vijf hoofdthema's van VMT (voedselveiligheid, wetgeving, duurzaamheid, R&D en technologie). Deze keer: Duurzaamheid & MVO.

  • België21 dec. 21

    'Grote voedingsbedrijven jutten we op voor commitment 100 procent...

    Vis verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten is al voor ongeveer 80 procent duurzaam. In de foodservice is dat met enkele procenten nog lang niet zover. Werk aan de winkel voor de MSC die de visconsumptie in algemene zin ziet groeien en consumenten een bewuste keuze wil laten maken. Er ligt een duidelijke rol voor grote voedingsbedrijven. Het duurzaamheidskeurmerk oefent meer dan ooit druk uit op overheden voor heldere afspraken over de lokale bevissing en jut de voedingsindustrie op commitment af te geven voor 100 procent MSC-vis. Hidde van Kersen, directeur Benelux bij MSC, ontvouwt de plannen voor 2022 en licht ze toe.

Meer artikelen

  1. Column: Duurzaam boodschappen doen, hoe kan dat het best?
  2. Consumentenbond: 'Viswinkels en viskramen voldoen niet aan de etiketteringswetgeving voor duurzaamheid'
  3. Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal moet consumenten helpen duurzame keuzes te maken
  4. Voor abonneesDuurzame startup Fish Tales breidt uit naar Verenigde Staten: 'Dit is een enorme doorbraak'
  5. (Update) Dierenbescherming: 'Supermarkt houdt geen rekening met welzijn van vissen'
  6. Voor abonnees(Update) Dit vinden voedingsbedrijven van hun nominatie voor 'Liegebeest 2020'
  7. MSC treft maatregelen tegen slaven- en kinderarbeid
  8. Duurzame vis in de schappen bij PLUS
  9. Garnalensector verduurzaamt met MSC-keurmerk
  1. Jumbo en Milieu Centraal zetten keurmerken in de schijnwerpers
  2. MSC: 'Geloofwaardige certificering helpt verbetering zeevisserijen'
  3. Drie nieuwe alternatieven van Iglo voor de hamburger
  4. Kinderen adviseren over duurzame visserij
  5. Duurzame visvangst in vijf jaar tijd verdubbeld
  6. IKEA gebruikt alleen gecertificeerde visproducten
  7. Kapitein Iglo wordt groen
  8. Vraag naar vis met MSC-keurmerk stijgt
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen