VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Granen

  • Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
    productontwikkeling20 feb. 25

    Onbewerkt en toch smeuïg: hoe TastyBasics er zonder boter en suiker...

    Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij TastyBasics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Gezondheid7 jan. 25

    Voor abonnees Gluten- en tarwegevoeligheid: zijn spelt en emmer gunstiger?

    De consumptie van tarweproducten, vooral volkorenproducten, wordt over het algemeen in verband gebracht met positieve gezondheidseffecten. Het is echter ook algemeen bekend dat tarwegluten allergie en coeliakie kúnnen veroorzaken. In deel 6 van deze serie gaan onderzoekers Fred Brouns, Daisy Jonkers en Marlijne de Graaf dieper in op de effecten van de graansoorten spelt en emmer.

  • Kant-en-klaarproducten21 okt. 24

    Consumentenbond ziet meer volkoren granen in kant-en-klaarmaaltijden...

    In kant-en-klare maaltijden zijn steeds vaker volkorengranen verwerkt, concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek naar 400 kant-en-klaarmaaltijden met pasta, noedels, rijst of couscous.

  • Foodwatch wil dat supermarkten stoppen met verkoop van granen met pesticiden
    Pesticides18 okt. 23

    Pesticiden in granen? Retail reageert op eis Foodwatch om hiermee te...

    Foodwatch stelt dat er teveel pesticidegebruik plaatsvindt bij de productie van granen. Daarbij vindt de organisatie dat supermarkten te weinig doen om dit pesticidegebruik tegen te gaan. Foodwatch bevroeg 10 Nederlandse supermarkten over hun beleid en strategie op dit gebied. Daarnaast publiceert de organisatie een rapport over pesticidegebruik in granen. In dit artikel de belangrijkste punten die Foodwatch aandraagt en reacties vanuit retailers.

  • Het vergeten 'fonio'-graan wint aan populariteit door de huidige graancrisis
    Ingredient20 jul. 22

    Populariteit 'vergeten' fonio-graan neemt toe door graancrisis

    De oorlog in Oekraïne zorgt voor beperktere beschikbaarheid van granen. Deze beperkte beschikbaarheid leidt tot een toename van de populariteit van het fonio-graan. Dit is een inheems Afrikaans gewas dat bijna in de vergetelheid raakte. Inmiddels is het fonio-graan op meer dan 150 plekken in Nederland verkrijgbaar.

  • Achtergrond29 mrt. 22

    Minister Staghouwer ziet vele mogelijkheden voor Nederlandse tarwe:...

    Door meer eiwitten van eigen landbouwgrond halen, worden we minder afhankelijk van andere landen. Dat zei minister Staghouwer tijdens de Themadag Granen in Nijkerk. 'Ik zie heel veel mogelijkheden voor Nederlandse tarwe. Daarbij is het belangrijk dat de verschillende schakels allemaal hun steentje bijdragen.'

  • Voeding & Gezondheid27 jan. 22

    Puratos Group zet ambitie voor gezonder brood kracht bij door het...

    De Belgische grondstoffenleverancier Puratos neemt twee kleine bedrijven over. Eén in België en één in Tsjechië. Beide bedrijven leveren grondstoffen die bijdragen aan de ambitie van Puratos om brood gezonder te maken en een bijdrage te laten laten leveren aan het darmmicrobioom.

  • Ingrediënt & Product18 mei 21

    Kellogg's verlaagt suiker- en zoutgehalte in ontbijtgranen in Europa...

    Kelloggs's gaat het assortiment ontbijtgranen gezonder maken door het suikergehalte met 10 procent te verminderen en het zoutgehalte met 20 procent. Daarnaast heeft de granen- en snackgigant plannen om de ecologische voetafdruk te verminderen.

  • België30 apr. 21

    Uit 2021: Zo zit het met mais met aflatoxine in Afrika

    In de digitale Update Voedselveiligheid van 21 april 2021 verscheen een artikel over mais in Kenia dat was verontreinigd met aflatoxine. Naar aanleiding van deze verontreiniging sloot de Keniaanse overheid de grenzen met de twee buurlanden Tanzania en Oeganda. Onderstaand artikel gaat dieper in op de aflatoxineproblematiek in bepaalde Afrikaanse landen aan de hand van informatie die de redactie kreeg van ervaringsdeskundige professor dr. ir. Bruno de Meulenaer.

  • Ingrediënt & Product26 apr. 21

    EverGrain en Bright Future Foods ontwikkelen klimaatneutrale snacks...

    EverGrain en Bright Future Foods willen samen klimaatneutrale snacks ontwikkelen. EverGrain maakt ingrediënten uit bierborstel van Ab InBev. Bright Future Foods lanceerde onlangs klimaatpositieve crackers van haver.

Meer artikelen

  1. Aflatoxine in granen zorgt voor marktverstoringen in Afrika
  2. ISM New Product Showcase: chocolade met theesmaak gaat er met de buit vandoor
  3. Kennis van alternatieve granen nodig bij bakkerijproducten
  4. Zoetwarengigant Ferrero neemt Eat Natural over
  5. Voor abonneesBrood zit weer in de lift, corona zorgt voor gunstige positie bakkers
  6. Voor abonneesKrush, Moldbrothers en Willicroft winnaars van de Columbus Trophy 2020
  7. Kellogg's laat kinderen zelf verantwoorde ontbijtgranen bedenken
  8. De coronareis van Mondelez Benelux: productie communiceert met headsets, vraagexplosie broodvervangers LiGA en LU
  1. Voor abonneesAdvies wegens uitbraak door tropaanalkaloïden (update 2)
  2. Voor abonneesStartup Holie Foods verdubbelt omzet in coronajaar: 'Unieke vleesvervanger in aantocht'
  3. Nieuw Warenwetbesluit in zicht: broden krijgen andere namen
  4. Coronavirus doet verkopen rijst omhoogschieten: 150% omzetgroei
  5. Voor abonneesOorzaak zieken door voedselpakketten waren tropaanalkaloïden (update)
  6. Prijsverhoging van bijna 20% voor groente en fruit in de afgelopen 10 jaar
  7. Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum
  8. Questionmark: 'Weinig vezels en onnodig veel zout in cornflakes'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen