VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Functional Foods

  • Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
    Voor abonnees
    Innovatie30 dec. 24

    Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

    Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

  • Voedingsclaims12 sep. 24

    Drie voedingstrends: dit vinden consumenten belangrijk

    Van ketogeen tot laag in suikers: er zijn verschillende voedingstrends die het koopgedrag van consumenten beïnvloeden.

  • Beeld: IFF
    R&D16 aug. 24

    'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als...

    Bewust bezig zijn met wat je binnenkrijgt, ofwel 'mindful eating' is wereldwijd aan een opmars bezig. Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor mindful eating het afgelopen jaar bijna is verdriedubbeld. Hoe speel je als voedselfabrikant in op deze trend? Dat lees je in dit artikel.

  • Foto's: PrinovaVoor abonnees
    Voor abonnees
    Trending 202414 dec. 23

    Voor abonnees Smoothies met zeemos of noedels met cafeïne? 9 aparte trends in...

    Met de jaarwisseling in zicht komen ook goede voornemens er weer aan. Biedt dat kansen voor functionele ingrediënten? Een groeiende groep mensen zoekt voedingsmiddelen met specifieke gezondheidsvoordelen. Trends zoals aandacht voor vrouwengezondheid en hormoonbalans of darmflora en mentaal welzijn zijn in opkomst. Dit artikel belicht negen trends in functionele ingrediënten voor 2024.

  • Procestechnologie7 jul. 23

    Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met...

    Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine voor kindervoeding en industriële enzymen voor de productie van voedingsproducten. De techniek, van het Deense machinebedrijf Lyras, heeft nog meer toepassingen bijvoorbeeld in de kaasproductie.

  • Interview22 nov. 22

    Complexe koolhydraten uit moedermelk gunstig voor baby én volwassene,...

    FrieslandCampina Ingredients is een van de grootste producenten van ingrediënten voor babyvoeding. Een van de ingrediënten is 2'-fucosyllactose, een oligosacharide die ook in humane melk voorkomt en daarom ook wel een human milk oligosacharide (hMO) wordt genoemd. Een aantal studies suggereert dat dit ingrediënt het immuunsysteem van baby's en van ouderen kan ondersteunen.

  • Achtergrond21 nov. 22

    Nutrileads klaar om markt te bestormen met immuunbevorderende...

    Startup NutriLeads is klaar om de markt te bestormen met een wortelvezel die immuunbevorderende eigenschappen heeft. Een gezondheidsclaim is gewenst, maar erg lastig te verkrijgen.

  • Ingredient14 nov. 22

    VMT 08 (2022)

    Functionele ingrediënten die hun effect hebben op de gezondheid zijn volop in ontwikkeling. Maar een gezondheidsclaim krijgen, is niet gemakkelijk.

  • België5 okt. 22

    De familie Colruyt participeert in Ingrizo

    Korys, de investeringsmaatschappij van de retailfamilie Colruyt, heeft een participatie genomen in de Belgische ingrediëntenleverancier Ingrizo. Beide gaan voor nog meer duurzame, functionele ingrediënten en bouwstenen voor voedings- en gezondheidstoepassingen.

  • Ingrediënt & Product7 jan. 22

    Unilever stort zich op zoektocht naar ingrediënten die positief...

    Voedselfabrikant Unilever wil meer gaan werken met ingrediënten in voeding die een positieve uitwerking hebben op het mentale welbevinden van mensen. Daarvoor is Unilever een samenwerking aangegaan met biotechnologiebedrijf Holobiome.

Meer artikelen

  1. Free From Food Expo: ideeën genoeg, maar productiecapaciteit is schaars
  2. Functioneel drinken op Anuga: producenten verkopen geen dranken maar gezondheid en een strakke huid
  1. Euromonitor: functional foods zullen populairder worden door coronacrisis
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen