Vion zet in op duurzame ketens
Het duurzaamheidsverslag van vleesproducent Vion over het jaar 2021 laat de ontwikkelingen op dit gebied zien in het afgelopen jaar. In dit artikel...
Het duurzaamheidsverslag van vleesproducent Vion over het jaar 2021 laat de ontwikkelingen op dit gebied zien in het afgelopen jaar. In dit artikel...
Alle landbouwers en bedrijven die deze biologische producten kweken, verwerken, verkopen en/of verhandelen moeten zich vanaf 1 januari 2022 laten...
Om aan de groeiende vraag naar honing te voldoen, investeert Meli 300.000 euro in een gloednieuw laboratorium. Experten analyseren er per jaar zo'n...
Medewerkers van slachthuis Gosschalk in Epe (Gelderland) schoppen en slaan varkens en geven stroomstoten aan varkens en koeien, meldt Varkens in Nood...
Wageningen University & Research onderzocht in samenwerking met PlanNed de kwetsbaarheid van voedingsmiddelenbedrijven op het gebied van...
Voor dieren of producten van dierlijke oorsprong die naar de EU worden geëxporteerd mogen bepaalde antimicrobiële stoffen niet gebruikt worden. Het...
Vlaanderen kiest voor de productie van meer plantaardige eiwitten voor onze dagelijkse voeding en de verduurzaming van het voeder van dieren. Een...
West-Europeanen eten meer eiwit dan nodig. In een ideaal voedselsysteem kunnen we daarom toe met minder dieren. "Een meer plantaardig eetpatroon is...
Per 1 januari lanceert Belpork vzw BePork. Dit nieuwe generieke kwaliteitssysteem, een samengaan van Certus en CodiplanPLUS, speelt in op de actuele...
De WEEK VAN DE SUPERMARKT - In de Week van de Supermarkt ook aandacht voor een rebel die op eigenzinnige wijze tegen de supermarkt aankijkt. In deze...