VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Congresverslag

  • Voedselveiligheid25 okt. 23

    De WHO Voedselveiligheidsdag leverde 3 belangrijke aandachtsgebieden...

    Omdat er in 2023 wederom een World Food Safety Day was, organiseerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een congres over voedselveiligheid. Er waren drie duidelijke thema's en trends voor de nabije toekomst.

  • Vlees12 okt. 23

    World Meat Congress: 'Maatschappelijk debat over vleesconsumptie moet...

    De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en het aantal mensen dat vaker vlees gaat eten de komende jaren ook. Tijdens het World Meat Congress kijkt de sector de enorme uitdagingen in de ogen. VMT spreekt organisator Laurens Hoedemaker, Voorzitter van COV, VNV en Vlees.NL.

  • Wetgeving & Toezicht12 mei 19

    Food Law Event 2019: van 'basics' tot en met additieven etikettering

    Het programma en de thema's van het Food Law Event op 20 juni zijn bekend. De onderwerpen die deze editie onder meer aan bod komen zijn: herkomstetikettering, de duurzaamheid en voedselveiligheid van verpakkingen en materialen, allergenenbeleid, de wet versus innovatie, misleiding, het nieuwe NVWA-beleid ten aanzien van additieven etikettering en clean label, claims en 'food law basics'.

  • Wetgeving & Toezicht10 mrt. 19

    Food Future Event: waarom wel of niet aanhaken bij nieuw...

    De foodbranche wacht vol spanning op een nieuw voedselkeuzelogo. Wordt het Nutri-Score of toch geheel iets anders? En waarom zou een voedselproducent hier wel of niet op moeten aanhaken? Onder meer Albert Heijn, het Belgische Colruyt, staatssecretaris Blokhuis van VWS en fabrikantenkoepel FNLI zullen hier hun licht over laten schijnen op het Food Future Event op 9 april.

  • Duurzaam21 mrt. 18

    Visie Braungart: verduurzaming meestal optimaliseren van verkeerde...

    Veel bedrijven in de foodsector zitten momenteel op de verkeerde weg als het gaat om verduurzaming. "We zijn de verkeerde dingen aan het optimaliseren. Dat heeft geen enkele zin als we de aarde willen redden", zegt professor Michael Braungart, bedenker van het 'Cradle to Cradle'-concept. Luister hieronder naar de podcast van zijn lezing op de Anuga Food Tec in Keulen.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit1 feb. 18

    Management rond allergenen moet beter (video)

    Het beleid en uitvoering daarvan met betrekking tot allergenen laat sterk te wensen over. Overheden, toezichthouders en bedrijfsleven geven onvoldoende prioriteit aan het beschermen van de verwarde consument. Goed willende pioniers zorgen onbedoeld voor nog meer onduidelijkheid. "Je moet ergens beginnen."

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit12 apr. 17

    'Houd traceerbaarheid betaalbaar'

    Houd traceerbaarheid betaalbaar door niet op een te hoog detailniveau te werken, de consument heeft daar ook niet echt behoefte aan, aldus Bert Urlings, directeur Quality Assurance en Product Assurance van Vion op het Food Future Event. Later die dag zou Hein Gorter de Vries, voormalig directeur Innovatie bij GS1 Nederland, een vergelijkbaar pleidooi houden.

  • Ingrediënt & Product7 feb. 17

    'Ophouden met eenzijdige aandacht voor suiker'

    'Suiker is niet verslavend, met een afkickkliniek voor suiker wordt dit onderwerp volledig uit zijn verband gerukt.' Dat stelde emeritus voedingshoogleraar Fred Brouns van Maastricht Universiteit tijdens het Grote Suikerdebat van Platform Suikers en Voeding op 6 februari in Den Haag. Met zijn uitspraak reageerde hij op een publiekscampagne van het Diabetesfonds waarin suiker als verslavend wordt voorgesteld.

  • Algemeen15 okt. 15

    'Levensmiddelenindustrie wil dialoog met samenleving'

    De Nederlandse Levensmiddelenindustrie moet een actieve dialoog met de samenleving aangaan. "Geen eenrichtingsverkeer, maar een gesprek met de burger en consument die wil weten wat hij of zij eet, waar het vandaan komt en hoe het is gemaakt."

  • Duurzaamheid & MVO10 mrt. 15

    Mondelēz bezorgd over omstandigheden in de cacaoketen

    Mondelēz laat tijdens een congres over duurzame cacao weten bezorgd te zijn over de leefomstandigheden van de werknemers in haar cacaoketen. Het bedrijf is echter niet bang voor een dreigend cacaotekort. Ook werd tijdens het congres de Cacao Barometer gepresenteerd.

Meer artikelen

  1. IFT-congres presenteert nieuwe wetenschappelijke inzichten
  2. Duurzaam ondernemen vraagt om ambitie
  3. Voorzichtige kritiek op Ronde Tafel Duurzame Palmolie
  4. Glutenvrij moet gezonder
  5. Amerikaanse IFT Food Expo in ban van GMO-vrij en clean label
  6. AgriFoodTop: Duurzaam, innovatief en internationaal
  7. De fermentatie-revival - Food Professional Day 2014
  8. Voedselvertrouwen scoort op Food Event
  9. HAS Food Experience toont innovatieve concepten
  10. Hygiëne kan veel beter
  11. EHEDG 'vloert' kwaliteitsmanagers
  12. Jaarprijs Goede Voeding 2013
  13. 'Food' sterk en duurzaam
  14. Eerste AgriFoodTop focust op behoud toppositie
  15. Do's en Don'ts bij recalls
  1. Van duurzaamheid tot Generatie Y
  2. Certificaat wordt betrouwbaarder
  3. Allergeenarm produceren
  4. Vertrouwen in tweede kabinet Rutte tijdens FNLI-jaarbijeenkomst
  5. Betrek en beloon medewerkers bij verbetertraject
  6. ESBL's in gehele dierlijke productieketen
  7. Vital 2.0
  8. Zichtbaar duurzaam zijn
  9. Foodvision over consumententrends
  10. Stichting Ik Kies Bewust werkt aan sterker imago logo's
  11. Foodsector zelf aan zet op VMT Food Event
  12. De waarde van een GFSI erkend certificaat
  13. Marktrisico's grondstofprijzen beheersbaar
  14. Food Design Experience verbindt met eten
  15. Foodsector zelf aan zet
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen