VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Beursverslag

  • Beursverslag26 mei 25

    Hypes, trends en innovaties: dit was de PLMA 2025

    Meer bezoekers en meer exposanten. De groeiende populariteit van huismerken gafde PLMA-beurs in Amsterdam weer een impuls. Meer dan 30.000 bezoekers dompelden zich onder in het grote aanbod aan private label-producten.

  • Foto's: VMTVoor abonnees
    Voor abonnees
    consumententrends10 mrt. 25

    Voor abonnees 5 ijstrends: van suikervrij tot proteïnerijk zonder concessies op...

    VMT sprak met verschillende producenten over vijf trends op het gebied van ijs: oriental, mediterraans, indulgence, suikervrij en proteïnerijk. In dit artikel een korte fotoreportage.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Reportage3 feb. 25

    Voor abonnees Overzicht: 5 trends in chocolade gespot op de ISM

    Was er op de ISM een chocoladebedrijf te vinden zonder een Dubaistyle-reep in het assortiment? Ja, maar het aantal bedrijven met een reep met de groene, knapperige vulling waren talrijk. Zelfs een producent van weipoeder haakte aan bij de hype die al bijna een jaar duurt. Gelukkig waren er ook andere trends waar te nemen in chocola.

  • Plantaardig10 dec. 24

    Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een...

    Plantaardige eiwitten waren dit jaar nog steeds volop te vinden op de Europese ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. De bekende focus op smaak en textuur was nog steeds te merken, maar er waren ook een paar opvallende veranderingen te noteren.

  • hybride29 nov. 24

    FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer...

    Is nu het momentum voor hybride foodproducten? Op de Food Ingredients Beurs FiEurope lijkt het onderwerp een nieuw leven beschoren onder druk van duurzaamheid. VMT sprak twee bedrijven die zien dat hybride groeit mede onder druk van de aankomende duurzaamheidswetgeving. Maar zegt een marketingexpert: 'Hybride is een industrie push, het voordeel voor de consument is niet duidelijk.'

  • ingredienten en grondstoffen1 okt. 24

    Ingrediëntentrends spotten op Intrafood:24

    Tijdens de ingrediëntenvakbeurs Intrafood:24 op 25 en 26 september ontmoetten vooral ingrediëntenleveranciers en voedingsbedrijven in Kortrijk Xpo. De leveranciers presenteerden ingrediënten waarmee ze productontwikkelaars tegemoet komen als het gaat om de kosten van ingrediënten, gezonde voeding en duurzaamheid. Om de Nutri-Score kunnen de bedrijven niet heen.

  • Rudy's Kombucha
    Dranken19 dec. 23

    Dranken trends: van kombucha en gembershots tot functionele limonade

    De categorie dranken werd op de Free From beurs in Amsterdam goed vertegenwoordigd. Vooral dranken als kombucha en gembershots waren veel op de beursvloer te vinden. VMT liep een rondje en sprak met verschillende drankenproducenten.

  • Olala
    Startup6 dec. 23

    Van eiwitbier tot plantaardige zalm: zo spelen 10 startups in op...

    Aan het einde van het jaar kijkt iedereen om zich heen naar de trends voor het volgende jaar. Op 22 en 23 november presenteerden verschillende startups op de Free From-beurs in Amsterdam hun innovaties. Deze liepen uiteen van plantaardige visvervangers en kaas tot eiwitbier en allergeenvrije snacks. VMT liep een rondje op de beurs en sprak met verschillende startups.

  • Productiviteit en een eenvoudige bediening staan voorop bij de ontwikkelingen van Mettler-Toledo inspectiesystemen voor voedselveiligheid van producten.
    Beursverslag1 jun. 23

    interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en...

    Digitalisering breekt steeds verder door in verpakkingslijnen voor de voedingsbedrijven. Machinefabrikanten kwamen met innovaties naar de internationale verpakkingsbeurs interpack. Ook zag VMT interessante, duurzamere verpakkingen.

  • productontwikkeling2 nov. 22

    Foodbeurs SIAL 2022: een recap van VMT

    Foodbeurs SIAL in Parijs (15-19 oktober) trok 265.000 bezoekers uit alle landen van de wereld. Er waren 7.000 exposanten uit 127 landen vertegenwoordigd. VMT was ook aanwezig: een overzicht van onze trendspotters.

Meer artikelen

  1. SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst
  2. Voedingsindustrie weet Anuga FoodTec weer te vinden: van sneller verwarmen tot noodzakelijke traceability
  3. Alternatieve zuivelproducten vonden op de Anuga hun plekje
  4. Videoterugblik innovaties op SIAL
  5. Clean label trend gaat snackfabrikanten niet voorbij
  6. Anuga 2017: Natuurlijk en caloriearm is niet meer genoeg
  7. Anuga 2017: Farmersland verandert bevroren deelblokjes in gezond ontbijt (video)
  8. Zuiveltrends op Anuga: Clean, natuurlijk en plantaardig
  9. Anuga 2017: Zaden, eiwitten, stevia en glutenvrij (video)
  10. Veel foodinnovaties op Empack (video)
  11. Nieuw logo voor gezonde glutenvrije producten (radio-item)
  12. NAFTC opent kantoor in Iran (radio-item)
  13. Machinebouwers geven snoep meerwaarde op ProSweets
  14. 3D-snoepprinter valt in smaak op ISM
  15. Op jacht naar de sportende mens: van eiwit tot nitraat
  1. Traditionele voeding in een 'hip jasje'
  2. Koffietrends tijdens Food Inspiration Days 2014
  3. Food Valley Expo: van vetarme bitterballen tot koken met stroom
  4. 10 jaar Food Valley Award
  5. Interpack: Barrières, bioplastics, efficiënt en flexibel
  6. Chocolade en WK-voetbal op ISM 2014
  7. Fi Europe reflecteert trends in ingrediëntenbranche
  8. Partijen bijeen op Food Valley Expo
  9. Anuga 2013 goed bezocht
  10. Drukke editie Solids
  11. Drinktec 2013
  12. 'Anuga tot laatste vierkante centimeter volgeboekt'
  13. IFFA houdt zich staande
  14. Zoetwarenvakbeurs ISM 2013
  15. Vakbeurs Health Ingredients Europe - Van sportvoeding tot stevia
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen