VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Arbeidsveiligheid

  • De echte revolutie is niet per se de opkomst van zes-assige robots, want die bestaan al decennia, maar de enorme sprong in vision-technologie. De combinatie ervan maakt robots in de vleesverwerking supersnel, adaptief en precies.
    Vleessector13 mei 25

    IFFA: vleesindustrie moet nijpend personeelstekort te lijf met...

    Personeelstekort is een bottleneck in de voedingsindustrie. Ook de vleessector lijdt hieronder. Werken in de productie is er zwaar, vergt veel van mensen en is gevaarlijk. Machinebouwers op zetten daarom in op robotisering in combinatie met geavanceerde AI-visionsystemen. "Karkassen kunnen nu tot op de millimeter nauwkeurig worden gezaagd."

  • Foto: shutterstock
    FrieslandCampina5 jan. 24

    Medewerker FrieslandCampina overleden door bedrijfsongeval

    Een medewerker van FrieslandCampina is donderdagmiddag om het leven gekomen door een ongeluk op de productielocatie in het Friese Gerkesklooster. De medewerker van de zuivelproducent raakte bekneld tussen een muur en een voertuig. Hoe dat is gebeurd, is nog niet duidelijk. Er is een "uitgebreid onderzoek" ingesteld om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen, laat het bedrijf weten.

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Arbeidsveiligheid16 jan. 23

    Gesponsord Waaraan moet een goede veiligheidsschoen voldoen?

    Gladde vloeren zijn verantwoordelijk voor veel ongevallen in de voedingsindustrie. Daarom is het belangrijk om schoenen te dragen waar je stevig in kan staan. ​Ook op oppervlakken die glad zijn door bijvoorbeeld olie, meel of bloed.

  • Voedselveiligheid7 nov. 22

    Toekomstbestendige fabriek: zorg voor integrale veiligheidsaanpak

    KENNISPARTNER - Veiligheid. Vanuit welk oogpunt bekijk je dat? De QA-manager zal onmiddellijk aan voedselveiligheid en daarmee de veiligheid van consumenten denken, terwijl de onderhoudsmonteur eerder de productie- of procesveiligheid in gedachten heeft. Vraag het aan de personeelsmedewerker, dan zal hij beginnen over slipgevaar of het beschermende hekje tegen valgevaar boven op de tank.

  • Aangenomen wordt dat Industrie 5.0 een toenemende inzet van collaboratieve robots nodig heeft. Foto: ColRobFood
    België31 okt. 22

    Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk

    Tijdens de vijfde industriële revolutie zal de traditionele scheiding tussen mens en technologie langzaamaan wegvallen. De mens zorgt voor creativiteit en pro-activiteit, de cobot voor de productiviteit en ondersteuning. Dit is vanuit arbeidsveiligheidsoogpunt niet evident, maar hiervoor is er een ISO-standaard.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit19 mrt. 21

    Column Safe met Dave: Voedselveilig, arbeidsveilig of allebei?

    COLUMN - Er is al jaren een enorm spanningsveld tussen hygiënisch ontwerpen en arbeidsveiligheid. Ik denk dat velen van jullie zich hierin zullen herkennen en het is ook zeker niet eenvoudig! Tijdens één van mijn vorige banen maakte ik een zeer lastige kwestie mee: een menger van amandelspijs leidde tot een enorme discussie tussen de NVWA en de Arbeidsinspectie, met het bedrijf er tussenin.

  • Duurzaamheid & MVO20 jan. 21

    BEMAS en partners willen jongeren warm maken voor techniek en...

    In lijn met het concept van de Repair Cafés mogen de jongeren onder begeleiding zelf aan de slag om echte bedrijfs- en maatschappelijke uitdagingen op te lossen. STEM-kennis en -competenties zijn daarbij de sleutel.

  • Technologie & Techniek7 nov. 20

    Legionellaprobleem wordt vaak onderschat

    Voedingsbedrijven die tijdens de coronacrisis de productie stillegden, of met beperkte capaciteit draaiden, moeten na het herstarten beducht zijn voor legionellabacteriën in hun watersysteem, waarschuwen Stefan Coghe en Jonatan De Winne van Normec Foodcontrol.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen