VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Akkoord Verbetering Productsamenstelling

  • Foto: Carmen Groeneveld
    NAPV4 okt. 24

    Ministerie VWS lanceert platform om productverbetering versnellen

    Tijdens het VMT Food Future Event heeft Maud Theelen, netwerkregisseur van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), de lancering aangekondigd van het platform productverbetering.

  • Suiker26 aug. 22

    Belasting op dranken gaat obesitasepidemie niet verhelpen

    Het kabinet wil volgend jaar de verbruiksbelasting op verpakt water, frisdranken en sappen verdubbelen. Volgens de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) is deze maatregel niet te verdedigen in een tijd waarin de consument op alle fronten geconfronteerd wordt met prijsstijgingen. In plaats van een verdubbeling van de verbruiksbelasting pleit de branchevereniging voor een slimme frisdrankenbelasting volgens het Britse model en een brede aanpak van de obesitasepidemie.

  • Wetgeving & Toezicht21 mei 21

    Reactie FNLI op RIVM-rapport: 'Herformulering is stapsgewijs proces'

    Het RIVM constateert dat er veel moeite is gedaan om producten te verbeteren, maar dat consumenten nog steeds te veel zout en suiker binnenkrijgen. Volgens de organisatie is veel nodig op het gebied van herformulering. FNLI ziet dat er al heel veel is gedaan, maar wil ook sneller stappen zetten.

  • Wetgeving & Toezicht20 mei 21

    RIVM: 'Zout- en suikerinname nog te hoog ondanks afspraken overheid...

    De in 2014 gemaakte afspraken tussen de overheid en de voedingsindustrie om de inname van zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) te verminderen hebben nauwelijks effect. Dat stelt het RIVM in een recent onderzoek. Er moeten strengere criteria komen om tot gezondere voedingsmiddelen te komen.

  • Wetgeving & Toezicht30 mrt. 21

    'VWS moet strenge, wettelijke normen invoeren op gebied van zout,...

    De Consumentenbond vindt dat het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (2014-2020) tot te weinig resultaat heeft geleid. De bond wil dan ook dat het toekomstige kabinet een ambitieuzer plan opstelt om te veel zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen terug te dringen. "Het akkoord uit 2014 heeft te weinig opgeleverd."

  • Wetgeving & Toezicht7 dec. 20

    Trends in voedingsmiddelenwetgeving in 2021: 'Geen woorden, maar...

    Met rampjaar 2020 bijna in de achteruitkijkspiegel is het moeilijk vooruitkijken. Het is de vraag of het weer 'business as usual' wordt. En zelfs dan moeten wetgevers en autoriteiten een hoop achterstallig werk inhalen.

  • Wetgeving & Toezicht16 jul. 20

    Foodwatch: afspraken zoutreductie niet bindend genoeg - FNLI reageert

    Foodwatch heeft deze maandag als eerste 'zoutmaxdag' van 2020 afgeroepen, voor mannen van 31 tot 50 jaar. Zij hebben volgens Foodwatch op deze datum al hun maximale jaarhoeveelheid aan zout geconsumeerd.

  • Marketing & Consument2 jul. 20

    'Fiscale prikkels noodzakelijk om Nederlanders gezonder te maken' -...

    Stevige prijsprikkels zijn noodzakelijk om de bevolking gezonder, vitaler en weerbaarder te maken. Daarmee kan gezonde voeding goedkoper worden gemaakt terwijl sterk bewerkt en industrieel geproduceerd voedsel duurder wordt.

  • Ingrediënt & Product30 jun. 20

    Frisdranken bevatten in 2019 25% minder calorieën

    Frisdranken van A-merken die in 2019 zijn verkocht, bevatten 25 procent minder calorieën dan in 2012. Hiermee lopen de producenten voor op de afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord.

  • Wetgeving & Toezicht25 jun. 20

    Hoe staat het intussen met de verbetering van de productsamenstelling?

    Minder suiker, minder calorieën en kleinere porties. Dat zijn de afspraken in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Hoe staat het met de realisatie van deze doelen?

Meer artikelen

  1. Webinar: dit komt eraan op het gebied van etikettering en productontwikkeling
  2. Food Law Update: Productontwikkelaars krijgen kaders voor 'gezonde R&D'
  3. Ruim dertig inschrijvingen Jaarprijs Goede Voeding 2020
  1. Voor abonnees4 hete hangijzers in etiketteringswetgeving (longread)
  2. Hartstichting: 'Afspraken over gezonder maken voeding met een korrel zout genomen'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen