VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine-2014

  • Algemeen2 sep. 14

    SVO en BK leiden samen op in kwaliteit en voedselveiligheid

    Vanuit één loket een totaal opleidingsplan - van werkvloer tot en met management - voor voedselveiligheid en kwaliteitszorg bieden. Vanuit die doelstelling werken SVO vakopleiding food en Bureau voor Kwaliteitszorg nu samen, ieder vanuit het eigen specialisme. Ingespeeld wordt op de steeds hogere eisen die aan de voedingsmiddelenproducenten worden gesteld.

  • Algemeen2 sep. 14

    Kwaliteitsmanager Food 2014

    Guurtje Kok (Perfetti Van Melle), Jan Moerland (Nedato) en Marjon Otten (Polak) zijn genomineerd voor de titel Kwaliteitsmanager Food 2014. Hoe weten zij hun doelen te verwezenlijken? Ook via workshops en lezingen van buiten de sector op 30 oktober kunnen kwaliteitsmanagers zichzelf verder verbeteren.

  • Algemeen2 sep. 14

    Nieuwe eiwitbronnen

    Wageningse onderzoekers hebben een handleiding ontwikkeld voor het samenstellen van een Novel Food dossier voor producenten van nieuwe eiwitten (zoals algen, bietenblad, eendenkroos en insecten). De handleiding geeft inzicht in de eisen die aan een dossier worden gesteld, en ondersteunt hiermee bedrijven die innovatieve eiwitproducten op de markt willen brengen.

  • Algemeen2 sep. 14

    Newtricious ontwikkelt zuiveldrankje in poedervorm

    Het product Macuview dat Newtricious R&D begin dit jaar op de markt bracht wordt door heel het land verkocht. Wageningen UR Food & Biobased Research ondersteunde het bedrijf tijdens het ontwikkelingstraject. "Wie de eerste wil zijn, moet zelf het wiel uitvinden", zegt Lieke van Adrichem, projectmanager bij Newtricious.

  • Algemeen2 sep. 14

    Intrafood 2014

    Informatie en inspiratie voor de ontwikkeling en productie van voedingsmiddelen en dranken. Dat biedt Intrafood 2014, die op 17 en 18 september de deuren opent in het Belgische Kortrijk. Het netwerkplatform voor de voedings- en ingrediëntenindustrie omvat een gespecialiseerde vakbeurs en een uitgebreid seminarprogramma.

  • Algemeen2 sep. 14

    Direct winst door efficiënt energiegebruik

    Vermindering van het energieverbruik in productieprocessen heeft direct een gunstige invloed op de winstgevendheid. Er is veel laaghangend fruit dat in de praktijk nog maar mondjesmaat wordt geplukt. Voor echte optimalisering is een integrale aanpak nodig die alle energiestromen in kaart brengt en verder kijkt dan de dag van morgen.

  • Algemeen2 sep. 14

    IFT-congres presenteert nieuwe wetenschappelijke inzichten

    Het jaarlijkse congres van het Amerikaanse Institute of Food Technologists (IFT) omvatte deze zomer in New Orleans talrijke wetenschappelijke symposia. Vele aspecten op het brede terrein van de voedingsmiddelentechnologie kwamen aan bod: van textuur tot processing, van allergenen tot voedselfraude en van smaak tot biologisch. Een kleine greep uit de gepresenteerde onderwerpen.

  • Algemeen2 sep. 14

    Productie Kwekkeboomsnacks met nieuwe krokantekorsttechnologie

    Royaan introduceert de nieuwe productlijn 'Kwekkeboom Oven' die is bereid met een gepatenteerde krokante-korsttechnologie. De ovensnacks zijn volgens Royaan niet te onderscheiden van frituursnacks. Door toepassing van de nieuwe technologie boort Royaan een nog niet bestaande productcategorie aan met een keur aan mogelijkheden, denkt CEO Bart Bakker.

  • Algemeen2 sep. 14

    Bespiegeling: Doorgedraaid

    Als reactie op de ramp met MH17 moest Nederland, de 'beschaafde' wereld, actie nemen. Met alle gevolgen van dien voor de export. De belangenbehartigers in met name de land- en tuinbouw domineerden in de berichtgeving over compenserende maatregelen. Met resultaat.

  • Algemeen18 jul. 14

    Ambachtelijk bier brouwen grote trend op BrauBeviale 2014

    Regionaal en lokaal geproduceerde dranken zijn in opkomst, met name ambachtelijke bierbrouwerijen zijn bezig aan een revival. In Italië schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Van 11 t/m 13 november vindt de BrauBeviale 2014 plaats in het Duitse Neurenberg met aandacht voor deze en andere trends en ontwikkelingen op het gebied van dranken.

Meer artikelen

  1. Vakbeurzen bundelen krachten
  2. Duurzaam ondernemen vraagt om ambitie
  3. Voorzichtige kritiek op Ronde Tafel Duurzame Palmolie
  4. Glutenvrij moet gezonder
  5. Nieuwe producten door innovatieve aardappel- veredeling
  6. Amerikaanse IFT Food Expo in ban van GMO-vrij en clean label
  7. VITAL lastig maar erg welkom
  8. Veg-i-Trade maakt groenten en fruit veiliger
  9. Bespiegeling: Keerpunt
  10. Herstellen consumentenvertrouwen vereist acties
  11. Meer begrip van darmrobuustheid
  12. AgriFoodTop: Duurzaam, innovatief en internationaal
  13. Meldwijzer aangepast
  14. ISO 9001:2015 concept verschenen
  15. Koud gemaakte soep is lekker
  1. Bespiegeling: Als 't maar lekker is
  2. Net echt vet - Herformulering van geëmulgeerde sauzen
  3. Smaakvolle snacks met minder vet
  4. Rol van de RvA
  5. Nog veel werk aan de winkel voor RSPO
  6. Meer vraag naar tailormade chocolade
  7. Koeling huren tijdens seizoenspiek
  8. Interpack: Barrières, bioplastics, efficiënt en flexibel
  9. Blijven leren als microbioloog
  10. Operators nemen taken TD over, hoger opleidingsniveau gewenst
  11. Scholing voor food professionals in trek
  12. Multinational Nestlé strijdt tegen jeugdwerkloosheid
  13. 'Lage instroom mbo baart zorgen'
  14. 'Niveau 3 nieuwe ondergrens operator'
  15. Bespiegeling: Baangarantie in food
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen