VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine - 2008

  • Algemeen12 dec. 08

    Koëter: 'Politiek bedreigt organisatie en resultaten EFSA'

    Op 15 oktober trok wetenschappelijk directeur Herman Koëter de deur van de European Food Safety Authority in Parma achter zich dicht. In zijn afscheidsbrief schrijft hij zich zorgen te maken over de toenemende druk van de politiek op het onafhankelijke karakter van deze organisatie. Over de achtergronden van zijn besluit, de toenemende werkdruk, claims en het door de Europese Commissie genegeerde EFSA-advies over azo-kleurstoffen.

  • Algemeen12 dec. 08

    VMT jaaroverzicht 2008

    Groot en klein leed, onomkeerbare ontwikkelingen en vervlogen feitjes, ernstige kwesties en leuke nieuwtjes.... Wat hield u en ons allemaal ook alweer bezig in 2008? VMT maakte een gevarieerde selectie uit het food-nieuws van het afgelopen jaar.

  • Algemeen12 dec. 08

    Snuiven aan de toekomst in Real Future Store

    Levensmiddelen scannen met je mobieltje. Gemaksproducten vers en op voorraad houden met RFID-chips. AGF afwegen op een intelligente weegschaal. Visluchtjes neutraliseren met geurgordijnen. En betalen met je vingerafdruk. Toekomstige ontwikkelingen in supermarktland worden getest in Real Future Store.

  • Algemeen12 dec. 08

    Tien trends stelen de show

    Op de HiE en Ni duik je in de wereld van de ingrediënten, een wereld die wacht op januari 2010, wanneer de EFSA de lijst met toegelaten gezondheidsclaims bekendmaakt. En ondanks het feit dat dit nog ruim een jaar duurt, lijkt het een extra stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten en verdergaande claims. VMT bezocht de beurs, op zoek naar trends.

  • Algemeen12 dec. 08

    'Zeg waar je voor staat'

    De snelle technologische ontwikkelingen en de globalisering in de levensmiddelenindustrie maken het consumentenvertrouwen in de voedselveiligheid kwetsbaar. Ook al is die veiligheid de afgelopen jaren sterk verbeterd: elk gevaar uitsluiten is onmogelijk. Zie alleen al het recente melamineschandaal. De fabrikant moet zich betrouwbaar tonen jegens de consument. Integriteit is hierbij een cruciale voorwaarde, stelt wetenschapper Franck Meijboom.

  • Algemeen12 dec. 08

    Modellen vereenvoudigen complexe voeding

    Onderzoek van complexe voedingsmiddelen kan eenvoudiger door gebruik te maken van modelsystemen. Een modelsysteem geeft, in zijn algemeenheid, inzicht in de kritische grenzen waarbinnen de kwaliteit van het product gewaarborgd blijft. TNO heeft nu modellen ontwikkeld voor samengestelde producten.

  • Algemeen12 dec. 08

    'Duurzaamheid moet van ons allemaal zijn'

    Duurzaamheid is niet iets dat je van bovenaf kunt opleggen, is de filosofie bij Ben & Jerry's. Daarom koos dit bedrijf voor de bottom-up aanpak. Is dit werkbaar? En hoe betrekt de duurzaamheidsmanager de fabrieksmedewerkers bij dit onderwerp?

  • Algemeen12 dec. 08

    Koëter: 'Politiek bedreigt organisatie en resultaten EFSA' (volledig interview)

    Op 15 oktober trok wetenschappelijk directeur Herman Koëter de deur van de European Food Safety Authority in Parma achter zich dicht. In zijn afscheidsbrief schrijft hij zich zorgen te maken over de toenemende druk van de politiek op het onafhankelijke karakter van deze organisatie. Over de achtergronden van zijn besluit, de toenemende werkdruk, claims en het door de Europese Commissie genegeerde EFSA-advies over azo-kleurstoffen.

  • Algemeen12 dec. 08

    Van gebakken lucht via linke soep naar plopervaring

    Juist in economisch krappe tijden vraagt het lef om door te gaan met innoveren. Val niet terug in kostenoptimalisatie maar ga tegen de stroom in en investeer en innoveer juist nu. Dat was een van de boodschappen van het VMT Fooddesign Congres 'Innoveren met lef'. Een inspirerende dag waarop enkele lefgozers en -meiden vertelden over hoe ze de kudde verlieten, een eigen koers kozen en daar de vruchten van plukten.

  • Algemeen12 dec. 08

    'Innovaties beginnen op kleine schaal'

    "Gefeliciteerd! Je bent een van de weinigen die ons bedrijf in één keer weet te vinden", lacht Govert van Oord. Hij is directeur van OMVE, fabrikant van apparatuur op lab- en pilotschaal voor de voedingsmiddelenindustrie. Het tien man grote bedrijf ligt net buiten Schalkwijk, een dorp dat onder de gemeente Houten valt. Een omgebouwde stal herbergt onder andere de proeffabriek. Klanten kunnen de reis over de dijk maken en aldaar experimenten uitvoeren.

Meer artikelen

  1. IPA/Emballage: groene impulsen, geen doorbraak
  2. Microstructuur: de schakel naar mondgevoel
  3. Margarine op maat
  4. Lassie borgt TPM met basissystemen
  5. De koelkast van …
  6. Alle neuzen richting gezonder kant-en-klaar
  7. 'We moeten nog harder werken'
  8. Smaakstoffen uit reststromen
  9. Alles over oliën en vetten
  10. Verpakken is meer dan trends volgen
  11. Hygiënisch ontwerpen van droge processen
  12. De grote vier: klein te krijgen?
  13. Transglutaminase wel of niet etiketteren?
  14. Verkade sterkste A-merk in 2008
  15. Verlies voorkomen
  1. Geen conserveermiddelen en toch vers
  2. Betere beheersing van Listeria
  3. Wetgeving actieve en intelligente verpakking aangepast
  4. 'Vers' is slecht houdbaar
  5. Nieuwe regels voor additieven en enzymen
  6. Sial 2008: innovatie met een biologisch tintje
  7. Grip op gaatjes
  8. Vruchtbare grond biedt kans voor verwerkende industrie
  9. Vers onder hoge druk
  10. HAS Den Bosch verlegt grenzen
  11. Eenvoudige luchtsterilisatie
  12. Dagvers én lang houdbaar
  13. Droge lucht maakt groente langer houdbaar
  14. Meer dan melk, puur of met nootjes
  15. Machinebouw heeft (nog) weinig te vrezen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen