Trending 2024 | Yama: 'Met HYBIND is fosfaat in vlees verleden tijd'
De vraag naar Clean Label-producten groeit. Consumenten willen steeds vaker een verantwoord product waarin geen additieven verwerkt zijn die wellicht...
De vraag naar Clean Label-producten groeit. Consumenten willen steeds vaker een verantwoord product waarin geen additieven verwerkt zijn die wellicht...
Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...
Van kaas tot koffieboon, een groot deel van ons voedsel wordt gefermenteerd, vaak al millennia lang. Fermentatie staat al een aantal jaar weer volop...
De corona- en klimaatcrisis resulteert tot drie hoofdtrends duurzaamheid, gezondheid en smaak. Snick EuroIngredients schotelt de vijf belangrijkste...
Uit de resultaten van een onderzoek van Sciensano blijkt dat ultrabewerkte voedingsmiddelen, die minder gezond zijn, de meeste aandacht krijgen in...
Barry Callebaut en de startup Bloom Bionarewables onderzoeken of hazelnootdoppen als grondstof voor de productie van vanille kunnen dienen.
Toevoeging van het E-nummer 621, ofwel mononatriumglutamaat (MSG) zou de eetlust van ouderen en zorgbehoevenden kunnen verbeteren. Er bestaat bij...
Opvallende opkomende smaken zijn rook in hartige producten, alcohol in zoute snacks en houtskool in koude dranken. Dit blijkt uit een rapport van...
Zowel kleur als smaak zijn voor de consument een steeds belangrijker element in voeding. In een trend onderzoek van Innova Market Insights heeft 74...
Buteressence, het oudste in Nederland gevestigde aromahuis, luidde donderdag 28 november op feestelijke wijze het jubileumjaar in. In 2020 bestaat...