Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...
De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...
De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...
De crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkersindustrie is de laatste maanden veel in...
Het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) organiseert van 22 t/m 28 januari de jaarlijkse Week van het Brood. In deze week wil NBC laten zien dat...
Bakkerijketen Van Keulen is onmiddellijk stilgelegd omdat het bedrijf zich niet aan hygiëneregels hield. 'De hoofdbakkerij is gesloten en als gevolg...
Koninklijke Zeelandia Groep gaat haar activiteiten in Nederland reorganiseren. Het is onvermijdelijk dat hierbij arbeidsplaatsen komen te vervallen....
Gezondheidsfunctionarissen in Portugal hebben de oorzaak gevonden waarom meer dan 200 mensen ziek werden na het eten van maisbrood. Zij brachten dat...
Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...
COLUMN - Ik moedig 'rework' danwel hergebruik aan. Het is zo jammer om producten weg te gooien die goed zijn, maar helaas vaak net onder de norm....
Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument....
Bakkersdochter Marijntje van Benthum hield zelf meer van koekjes bakken. Met haar koekjesbedrijf Van Eigen Deeg ontwikkelde ze een koekje met...